SHOWDOWN SLOVENIJA
AKTUALNO in ARHIV

AKTUALNO in ARHIV
 
NOVO!

SLOVENSKA RANK LESTVICA SLOVENSKIH
SHOWDOWNISTOV in SHOWDOWNISTK  
 
 
 
 .
 

 
4. in 5. 11. 2023 bo na Okroglem potekalo 9. Prvenstvo ZDSSS
 

  
Smile!!!  TU SPODAJ JE BILO AKTUALNO  !!! Laughing ZGODOVINA  (HISTORY) 
 27. in 28. 10. 2023 je v Vilni (Litva) potekal turnir European top twelve.
Za Slovenijo je Tanja Oranič v konkurenci 12 najboljših žensk dosegla 5. mesto. 
 

 
16. in 17. 9. 2023 je na Okroglem potekal 17. ŠDSS open. Med ženskami je zmagala Tanja Oranič (MDSS Kranj), med moškimi Denis Repa (MDSS Maribor), ekipno pa ekipa DDP (Anja Detiček, Denis Detiček, Toni Perić). Podrobnejši rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati".
 

 
 
Med 31. 8. in 2. 9. 2023 so v Bologni (Italija) potekale svetovne igre za vse. V konkurenci moških je Slovenija dosegla uvrstitve: 1. mesto Denis Repa, 12. mesto Timotej Skledar, 13. mesto Ladislav Humski, 17. mesto Ciril Kavaš. Med ženskami pa je bila Tanja Oranič 4.
 

 
 Reprezentanca se odpravlja na tekmovanje v Nymburk (Češka), ki bo potekalo 30. 3. - 1. 4. 2023.
 
Več informacij na: www.gameresultsonline.com


 
12. - 18. 12. 2022 je v predmestju Pariza (Antony), Francija, potekalo evropsko prvenstvo.
Slovenska ekipa je osvojila končno četrto mesto, v posameznih kategorijah je Tanja Oranič prav tako osvojila četrto mesto med ženskami, med moškimi pa sta bila Timotej Skledar in Ladislav Humski 22. in 25.
Slovenija je imela svojega predstavnika tudi med sodniki; zelo uspešno jo je zastopal slovenski sodnik Gregor Habjan, kateremu je bilo med drugim zaupano tudi sojenje finala moških posameznikov.
Podrobnejši rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati".
 

 
Med 20. in 23. 1. 2022 sta slovenska reprezentanta Ladislav Humski in Tanja Oranič pod vodstvom selektorja Petra Zidarja nastopala na Pajulahti igrah na Finskem. V ženski konkurenci je Tanja osvojila končno 7. mesto, med moškimi pa Ladislav 30. mesto.
Na tekmovanju sta sodelovala tudi dva slovenska sodnika; Marko Čenčič in Gregor Habjan.
Podrobnejši rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati" in tukaj, podrobnejše informacije o turnirju pa tukaj.
 
Naslednji mednarodni turnir v načrtih slovenske ekipe bo 30. 3. - 3. 4. 2022 v Nymburku na Češkem. 
 

 
Ekipa Slovenije se je udeležila tekmovanja "1st International tournament", ki je potekal 10. - 11. 12. 2021 v Sassari-ju (Italija).
Rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati", podrobnejše informacije o turnirju pa tukaj
 

 
Po odpovedi leta 2020, je 6. - 7. 11. 2021 na Okroglem potekalo 7. Prvenstvo ZDSSS v showdownu.
Prvaka Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije za leto 2021 sta postala Denis Repa v moški in Tanja Oranič v ženski konkurenci. 
Ostali rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati!". 
 

 
30. 7. - 1. 8. 2021 je na Okroglem potekal 7. Pokal Slovenije.
Slovenski pokalni prvaki za leto 2021 so postali: Zasanjana (Sanja Kos, Timotej Skledar) v konkurenci dvojic ter Tanja Oranič v mešani posamični konkurenci.
Podrobnejši rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati". 
 

 
19. in 20. 6. 2021 je na Okroglem potekalo 19. državno prvenstvo v showdownu.
Organizator tekmovanja je bil ŠIS-SPK, izvajalec pa ŠDSS.
Slovenski prvaki za leto 2021 so postali Ladi Humski (MDSS CE) med moškimi, Tanja Oranič (MDSS KR) med ženskami in ekipa MDSS Celje (Sanja Kos, Ladi Humski, Sebastijan Kamenik, Denis Repa).
Podrobnejši rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati". 
 

 
12. 2. 2021 je potekala 56. podelitev Bloudkovih priznanj.
Gregor Habjan, dolgoletni sodnik in selektor showdown reprezentance Slovenije, je prejel Bloudkovo plaketo za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa.
Ogled posnetka podelitve je možen na tej povezavi.
 

 
Med 9. in 11. 10. 2020 je na Okroglem potekal 6. Pokal Slovenije.
Tekmovanje je potekalo v treh konkurencah: posamezno, ekipno in dvojice, ki pa so bile odigrane po prilagojenih pravilih zaradi pandemije Koronavirusa.
Slovenski pokalni prvaki so postali Simon Podobnikar med posamezniki, v dvojicah Zasanjana (Sanja Kos, Timotej Skledar), med ekipami pa Pokovci (Sanja Kos, Simon Podobnikar, Timotej Skledar).
Podrobnejši rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati". 
 

 
 
11. in 12. julija 2020 je na Okroglem potekal 14. ŠDSS open.
Tekmovanje je potekalo v moški, ženski in ekipni konkurenci.
Zmagovalci so bili: Simon Podobnikar, Sanja Kos in ekipa Lublanca (Simon Podobnikar, Denis Detiček, Anja Hočevar).
Podrobnejši rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati". 
 

 
 
27. in 28. junija 2020 je na Okroglem potekalo 18. državno prvenstvo. Organizator tekmovanja je bil ŠIS-SPK, izvajalec pa ŠDSS.
Državni prvaki so postali: Denis Repa med moškimi, Sanja Kos med ženskami, med ekipami pa ekipa MARICE, ki so jo sestavljali Tina Gostenčnik, Denis Repa in Rudi Kladnik.
Podrobnejši rezultati so na voljo pod zavihkom "rezultati". 
 
 
DP 2020 
 
 

 
 
Med 4. in 8. marcem 2020 se je reprezentanca udeležila turnirja v Pragi. Izmed naših tekmovalcev je med ženskami Tanja Oranič osvojila 2. mesto, med moškimi pa Peter Zidar prav tako 2. mesto, Denis Repa pa 14. mesto.
 
Peter Zidar je za spletno stran zveze ŠIS-SPK povedal: "Z organizacijo smo lahko zelo zadovoljni, kot vsako leto. Z rezultati sem seveda zadovoljen. Denis je izpolnil pričakovanja. Tanja spada v ta nivo, čeprav ji večkrat zmanjka kanček športne sreče. Sam sem vedno zadovoljen z uvrstitvijo v polfinale. To je osnovni cilj, vsekakor je pa takoj za njim na vrsti finale. Celostno gledano lahko govorimo samo z lepimi in pozitivnimi besedami. Lahko rečem da smo dosegli več od pričakovanj,"
 
 Na turnirju je sodeloval tudi slovenski sodnik Gregor Habjan.
 
 
 

 
 
Na prireditvi Parašportnik leta 2019 je nagrado za najboljšo športno ekipo med invalidi za leto 2019 prejela slovenska showdown reprezentanca, ki je na Svetovnem prvenstvu 2019 osvojila 3. mesto!
 
 
 
 
 

 
 
Slovenska reprezentanca se je udeležila SP v Showdownu na Sardiniji v mestu Olbia.  Prvenstvo je potekalo od 30.9. do 6.10.2019.
 
Nastopili so nekoliko slabše od pričakovanj, a vseeno so ekipno dosegli lep uspeh.

 

Rezultati so bili:

Moški:  Peter Zidar 9. mesto , Miha Susman 22. mesto in Denis Repa 23. mesto

Ženske: Tanja Oranič 4. mesto , Sanja Kos 14. mesto

Ekipno : 3 mesto

 
    

Več o vsem :

https://www.showdown2019.it/


 

 
8 IGRE JZR  - 1. showdown turnir na igrah
 
Tokrat se je organizator Javni zavod Ratitovec odločil svoje igre razširiti še na področje Slepih in slabovidnih in je skupaj z Športnim društvom slepih in slabovidnih izpeljal turnir v showdownu posamično in dvojice.
Tekmovanja se je udeležilo  14 tekmovalcev oz tekmovalk ki so se spoprijeli za prvo mesto. V ekipnem tekmovanju pa je nastopilo 7 dvojic.
 
     

 
 
13. SDSS OPEN
 
Igralci showdowna, so bili vabljeni na13 SDSS OPEN turnir v Slovenijo. Turnir so vsi igralci izkoristili tudi za priprave na letošnje SP v showdownu na Sardiniji!  Turnirja se je udeležilo 13 igralcev in igralk. Skupni zmagovalec turnirja je bil Miha Susman, ki se je v finalu pomeril z Denisom Repo. V konkurenci deklet pa je zmagala Tanja Oranič.
  
Turnir ni sodil v seštevek IBSA točk. Turnir se je igral po IBSA pravilih in internem pravilniku za showdown turnirje v Sloveniji.  
 
    
 
17. DRŽAVNO PRVENSTVO V SHOWODWNU
 
Od 6.4. do7.4. poteka Državno prvenstvo v Showdownu - namizni tenis za slepe. Prvenstvo se je odvijalo na Okroglem ( ki je edino prizorišče z tremi mizami) pod okriljem organizatorja ZŠIS-POK in izvajalcem prvenstva ŠDSSjem. Prvenstvo so sodili sodniki Gašper Tanšek, Marko Čenčič, Marko Jeretina in Gregor Habjan. 
Dobili smo državne prvake v kategoriji žensk (JANA FUHRER), moških (MIHA SUSMAN) in ekip (MARiCE). Zbranih je bilo 16 igralcev v moški konkurenci,8 igralk v ženski konkurenci in 8 ekip.  Čestitke vsem za dobre igre.
     

5. POKAL SLOVENIJE
 
Pokal slovenije je potekal od 22.3. do 24.3. 2019 na Okroglem. Organizator pokala je biloŠportno društvo slepih in slabovidnih. 
 

Imamo novega pokalnega prvaka Slovenije! To je postal Peter Zidar, ki je v finalu z 12 - 0, 12 - 0, 11 - 8 ugnal Sanja Kos
Zmagovalna dvojica Pokala Slovenije 2019 je Ganja Team (Peter Zidar in Miha Susman), ki je v finalu z 5 - 11, 11 - 4, 11 - 0, 11 - 2 premagala 1 cent (Antun Smerdel in! Tanja Oranič 
Slovenske pokalne prvakinje za leto 2019 so postale članice ekipe Čveke (Tina GostenčnikSanja Kos in Tanja Oranič, ki so v finalu z 31 - 10 premagale ekipo Ferrari (Peter Zidar, Denis Detiček in Antun Smerdel)! 
 
 

PRAGA 
 
Turnir v Pragi se je odvijal od 6. do 10.marca 2019.  Na turnir so tekmovalci odšli z kombijem pod pokroviteljstvom ZŠIS-POK. 

Koncni rezultati nase reprezentance V konkurenci je 43 moskih in 16 deklet.

 Denis Repa 21. mesto

Miha Susman 4. mesto
Tanja Oranič 4. mesto
Peter Zidar 3. mesto.

Nas mednarodni sodnik Marko Čenčič je sodil mosko finale. 
 
   

PAJULAHTI GAMES
 
Pajulahty games so se odvile v mesecu januarju  (od 17.1. do 20.1.)
Petr Zidar je nastopil v velikem finalu,in tudi zmagal. Tanja Oranic je osvojila končno 5. Mesto, Sanja Kos 6. Mesto, Denis Repa pa 17. Mesto, 
Finale ste lahko v živo spremljali na uradni spletni strani tekmovanja.
 
 
 


VELIKO ŠPORTNE SREČE IN ŠPORTNIH USPEHOV V LETU 2019!
(vam želimo showdownisti)
 
 

ŠPORTNIK LETA INVALID 2018
 
Slovenski showdownisti so bili zaradi uspeha (3. mesto) na Evropskem prvenstvu, kot ekipa nagrajeni z bronastim znakom ZŠIS-POK. Prav tako pa je bil z bronastim znakom nagrajen tudi Peter Zidar, ki je na evropskem prvenstvu dosegel tudi posamično odličje (2.mesto). Prireditev je bila izpeljana na visokem nivoju ob prijetni glasbi in dobri družbi naših športnikov invalidov, ter pomembnih gostov.  
 
 
 

ETT 2018 (Pisa)
 
Bravo Slovenija. Pobovno smo bili uspešni. Peter Zidar je znova zmagovalec najboljših 12 na svetu. Tanji pa je žal z malce smole spodletela uvrstitev med prve tri in je ob koncu osvojila odlično 6 mesto.

Čestitke obema. 
 

 
5. Prvenstvo ZDSSS
 
Med dekleti so se tokrat spoprijele med seboj tri igralkeAnja Hočevar, Sanja Kos in Tanja Oranič. Sanja je tokrat Tanjo z dobro in neustrašno igro ugnala in ji ponovno prevzela naslov prvakinje ZDSS. Tudi med moškimi smo bili priča zanimivemu finalu, kjer sta se spoprijela Denis Repa in Peter Zidar (trenutno njaboljši igralec sveta). Zmagovalec dvoboja je bil tokrat Denis Repa, ki je z svojo igro močno presenetil močnega nasprotnika.
Vsi igralci, ki so se turnirja udeleželi so bili zadovoljni z igrami, konkurenco in sodniki, ki so dobro opravili svojo delo. Sodnikom Marku Jeretini, Marku Čenčič in Gregorju Habjanu, vsekakor gre zahvala za njihov trud. Ob koncu je odličja podelil predstavnik ZDSSS Emil Muri.
Moški: 1.Denis Repa, 2.Peter Zidar, 3.Simon Podobnikar, 4.Ciril Kavaš
Ženske:  1. Sanja Kos, 2.Tanja Oranič, 3.Anja Hočevar
 

 
EVROPSKO PRVENSTVO V SHOWDOWNU (21.-26. AVGUST) (WARSZAWA)

V letošnjem letu so si vozovnico na prvenstvo priigrali Peter Zidar (trenutno vodilini igralec na svetu), Miha susman , Tanja Oranič in Sanja Kos pod spremstvom trenerja Gregorja Habjana. Z reprezentanco pa potuje tudi Marko Čenčič, ki bo na prvenstvu sodeloval kot sodnik.

Rezultati.
Ekipno: 3. mesto
Moški :Peter 2.mesto, Miha 14.mesto,
Ženske:Sanja 5.mesto in Tanja 7.mesto.
 
Čestitamo za odlične uvrstitve tudi vsem ostalim.
 
 

Med vikendom od 3.8 do 5.8 2018 je ŠDSS organiziral     12. odprti turnir v showdownu (12. SDSS OPEN).


 

Igralci showdowna, so bili vabljeni na prijateljski turnir v Slovenijo, kjer se igra dober showdown in je vsako tekmovanje napeto do konca. Turnir so vsi igralci izkoristili tudi za priprave na letošnje EP v showdownu na Poljskem!  Turnirja se je udeležilo 13 igralcev in igralk, medtem ko smo imeli tudi mednarodno udeležbo, saj sta se turnirja udeležila tudi igralec in igralka iz Nemčije, ki sta dosegla med moškimi 3 mesto in med dekleti 2 mesto. Skupni zmagovalec turnirja je bil Peter Zidar, ki se je v finalu na 5 setov pomeril z Denisom Repo. V konkurenci deklet pa je zmagala Tanja Oranič.
  
Turnir ni sodil v seštevek IBSA točk. Turnir se je igral po IBSA pravilih in internem pravilniku za showdown turnirje v Sloveniji.  
  
Slovenska reprezentanca je vikendom (3.do5.avgust) izkorisila za 3. priprave letos. Priprave so usmerili predvsem v dvig forme pred Evropskim prvenstvom v Varšavi (21.- 26. avgust in Warszawa POL). 
 
16. DRŽAVNO PRVENSTVO V SHOWDOWNU  (Sobota 7. april in nedelja 8.april.)  (Okroglo pri Naklem)
 
Državnega prvenstva se je udeležilo 15 moških, 7 žensk in 7 ekip. Prvenstvo se je odigralo po novem pravilniku, sprejetem v letu 2017. Moški so razigravali v 4 skupinah, ženske pa so se pomerile vsaka z vsako. V ekipnem delu tekmovanja pa so se ekipe spoprijele takoj na izločanje kakor tudi v moški konkurenci v drugem delu tekmovanja. DP je organizirala ZŠIS - POK, izvedlo pa ga je v njenem imeu ŠDSS iz Škofje Loke. Prvenstvo so odsodili 4 sodniki (Marko Jeretina, Marko Čenčič, Gašper Tanšek in Gregor Habjan, ki je tudi vodil organizacijo turnirja). Tekmovanje je bilo na dokaj visoki ravni in sploh končne tekme so bile zanimive in napete.
 
Državni prvaki so postali Peter Zidar, Sanja Kos in ekipa iz MDSS Maribor.  Za petrom so se zvrstili Aleksander Sabo, Miha Susman, Denis Detiček, Simon Podobnikar, ..., Za Sanjo pa je tokrat na drugem mestu zaključila Tanja Oranič, nato Jana Fuhrer, Tina Gostenčnik, Tanja Jesih Bačnik, ...  Ekipe pa so se za Mariborčani zvrstili  v naslednjem vrstnem redu, Ljubljana 2, Murska Sobota, Kranj, Novo Mesto, Ljubljana 1 in Celje.  rezultati
 
   

 
4. Pokal Slovenije v showdownu.
Zaključil se je 4. Pokal Slovenije, ki je potekal od 23. do 25.3.2018 na Okroglem pri Kranju. Udeležilo se ga je 33 tekmovalcev in tekmovalk, ki so tekmovali v treh disciplinah: posamezno, dvojice in ekipno. Žal je po odličnem začetku na uvodnih tekmah zbolela in zato tekmovanje predčasno zapustila Tanja Oranič kateri želimo čimprejšnje okrevanje. Ostalih 32 tekmovalcev je prikazalo dobre igre, zanimive in napete tekme, ter kar nekaj presenetljivih uvrstitev, kar je verjetno posledica pokalnega sistema tekmovanja.
Vseeno je v posamezni konkurenci vlogo favorita upravičil novi-stari pokalni prvak Miha Susman, ki je zmagal že četrtič zapored in bo tako čez slaba dva tedna na državnem prvenstvu lahko napadal prvo dvojno krono. Po napetem fiinalu je na drugem mestu pristal Aleksander Sabo, tretja je bila Sanja Kos.
V ekipnem tekmovanju so slovenski pokalni prvaki postali Žaboni v postavi Miha Susman, Matija Bregar, Simon Podobnikar, 2. mesto je osvojila ekipa Zmešani (Darjan JermolTanja Jesih Bačnik, Dragan Blaževič), 3. mesto pa ATP (Tina GostenčnikPeter ZidarAnja Hočevar).
V dvojicah sta popolno dominacijo prikazala Šmarčana Peter Zidar in Rudi Kladnik, ki sta naslov prvaka osvojila brez oddanega seta. 2. je bila dvojica A je to, ki sta jo sestavljala Simon Podobnikar in Aleksander Sabo, 3. pa Ganja Team v postavi Miha Susman in Magda Jankovič.
V posebnem skupnem seštevku, kjer tekmovalci prejmejo točke glede na uvrstitev v vseh kategorijah, je naslov zlatega repincla ubranil Miha Susman z 260 točkami, srebrni repincl je postal Simon Podobnikar z 230 točkami, bronasti repincl pa je Aleksander Sabo z 203 točkami, ki je le za 15 točk ugnal 4. Peter Zidar. 
Turnir je podprlo tudi kar nekaj sponzorjev za kar jim gre zahvala!
 
 
Več o vsem dobite tudi na FB :https://www.facebook.com/PokalSlovenijevshowdownu/?hc_ref=ARQYqOVX1fQrbApMWXS9Js0diOWSfcSqWH1BmWDwHnYDEFIbo-JV7mkfZd3Weem1hfM&fref=nf
 
 

 
Reprezentanca se je udeležila 2. mednarodnega turnirja showdown v Pragi! Reprezentanco so zastopali Peter Zidar, ki je ob koncu osvojil 1. mesto, Tanja Oranič ki je v svoji konkurenci osvojila 4. mesto, Miha Susman (13. mesto) in Denis Repa(21. mesto).
Z njimi sta v Prago potovala tudi dva spremljevalca, ki sta poleg spremstva in vodenja ekipe slovenijo zastopala tudi v vlogi Sodnikov, Marko Čenčič in Gregor Habjan.
 
Peter je znova dokazal svojo premoč in je v finalu ponovno ugnal Luca Liberalija iz Italije, Tanja pa je žal v polfinalu in nato v tekmi za tretje mesto, čeprav nerada,  morala priznati premoč rusinji in nato še poljakinji. Miha Je klonil v skupinah za v osmino finala, Denis pa žal že v skupini razigravanja, kjer je ponovno imel nekaj športne smole že v samem žrebu.
  
 
 
 
 

Prve priprave reprezentantov  so bile na Okroglem od 2. do 4. marca 2018.  Na pripravah nas je obiskal tudi novinar NEDELA (Grega Kališnik), ki je o nas pripravil krasen članek! 
 
 

 
 

 
 
 
V sredo 6.12.2017 je bila slovenska showdown reprezentanca povabljena na dva slavnostna dogodka. Najprej na Zvezo slepih in slabovidnih Slovenije na prireditev v zahvalo počastitev športnikov in trenerjev, ki so v letošnjem letu dosegli odlične rezultate oz medaljo na večjih tekmovanjih. Zvečer pa smo se udeležili prireditve Športnik invalid leta, ki jo pripravlja ZŠIS-POK. Na tej prireditvi smo si prislužili priznanje za najboljšo ekipo leta 2017 saj smo bili na EP uspešni tako posamično kot tudi ekipno.  
 

4. prvenstvo ZDSSS
 
na Okroglem se je končalo z zanimivimi finali. Oba finala sta se odigrala in odločila v 5 igrah in sicer sta se najprej spoprijeli Sanja Kos in Tanja Oranič, ki je ob koncu tudi uspela ugnati Sanjo z malenkostno prednostjo in ji tako vzela lovoriko, ki si jo je Sanja priigrala lansko leto. Tudi med moškimi smo bili priča težkemu finalu, kjer sta se spoprijela dva naša najboljša igralca Aleksander Sabo (igralec z bogato zgodovino uspehov) in Peter Zidar (trenutno njaboljši igralec sveta in naš najboljši igralec). Odigrala sta napornih 5 iger, kjer vse do konca nismo vedeli kdo bo zmagovalec, ob koncu pa se je le pokazala premoč Petra, ki je preko izkušenj in boljše kondicije prišel do zaslužene zmage. Vsi igralci, ki so se turnirja udeleželi so bili zadovoljni z igrami, konkurenco in sodniki, ki so dobro opravili svojo delo. Sodnikom Marku Jeretini, Marku Čenčič, Gašperju Tanšek in Gregorju Habjan, vsekakor gre zahvala za njihov trud. Ob koncu je odličja podelil predstavnik ZDSSS Emil Muri.
Moški: 1. Peter Zidar, 2. Aleksander Sabo, 3. Denis Repa, 4. Denis Detiček
Žensk:  1. Tanja Oranič, 2.Sanja Kos, 3.Jana Fuhrer, 4.Tina Gostenčnik
 
 

ETT 2017 (turnir najboljših 12 v evropi)

Slovenci bi lahko na turnir najboljših odšli v večji postavi kot smo šli. Povabljeni so bili Tanja Oranič in Sanja Kos, ki držita 4 in 5. mesto na lestvici v ženski kategoriji. Peter Zidar, kot najboljši na lestvici pri moških in Miha Susman, ki drži na lestvici 14. mesto (Miha si je vzel kratek predah od igranja zaradi drugih obveznosti). Ekipo je spremljal njihov trener Gregor Habjan. Zaradi finančne stiske smo se za dodatno pomoč obrnili tudi na ZDSSS, kjer so nam z dodatnim prispevkom 1000€ pomagali do nastopa. Na ZŠIS-POK so nam poleg potrebnega preostanka sredstev organizirali tudi prevoz s stranai Toyote, ki nam je posodila hibridno vozilo za dolgo pot do Wroclava, kjer je turnir potekal. 
Na turnirju smo se odlično odrezali in sicer je Peter Zidar v svoji konurenci ponovno premagal vse nasprotnike ter suvereeno potrdil najboljše mesto na lestvici. Petra odlikuje vztrajnost nepopustljivosti in močna volja do zmag. To so prave lastnosti športnika, ki mu v showodwnu trenutno ni para. Dekletei sta se uvrstili na 4. (Tanja) in na 5. mesto(Sanja), kar sta tudi odlični uvrstitvi, tik za najboljšimi tremi dekleti.  
  
Svetovni prvak nas je ponovno razveselil z zmago na najtežjem turnirju v letu!
 

WC SHOWDOWN (Sweden) HANDEN (3.10. - 8.10.2017) 
 
3.oktobra - 8. oktobra 2017 je bilo na Švedskem organizirano 5. Svetovno prvenstvo v showdownu. Prvenstva se je udeležila tudi slovenska  reprezentanca v odlični postavi (Peter Zidar, Denis Repa, Tanja Oranič in Sanja Kos).  Reprezentanca si je z dobrimi priigrala lep uspeh tako v posamičnih kategorijah kot tudi v ekipnem tekmovanju.  Selektorju in glavnemu trenerju Gregorju Habjanu je v veselje potovati nookrog s tako čudovito reprezentaco.
V ekipni kategoriji smo dosegli 3. mesto in tako naslov svetovnih prvakom predali Poljakom ki so nas v polfinalu izločili. V kategoriji moških je Peter Zidar osvojil naslov prvaka, Denis Repa pa končno 11. mesto. V kategoriji žensk pa sta Sanja Kos s 5. mestom in Tanja Oranič z končnim 7. mestom dokazali da še vedno sodita v vrh svetovnega showdowna! 
  
 

 
Žalostna novica
 
28.8.2017     -    V 70. letu starosti je umrl MIRO ČERNIGOJ iz Kranja, ki je bil dolgoletni sodnik showdowna v Sloveniji. Slava mu!  
 
 
11.SDSS OPEN v SHOWDOWNU  na Okroglem pri Naklu. (5.8. 2017 -6.8.2018)
 
Končal se je 11. zaporedni turnir SDSS OPEN v showdownu. V moški konkurenci je ponovno slavil Peter Zidar, ki je v finalu ugnal Aleksandra Saba. Na tretjem mestu je končal Denis Repa. V ženski konkurenci je bila ponovno zmagovalka Sanja Kos, ki je v finalu porazila Tanjo Oranič, tretja pa je bila Anja Hočevar. V ekipnem tekmovanju pa so močno dobili preostalo konkurenco Peter, Sanja in Ciril v postavi Sanjski team. 
   

PISA INTERNATIONAL TOURNEMENT 2017 (3.5.2017 - 7.5.2017)
 
Razširjena reprezentanca je potovala v prelepi kraj Tirrenia ob Pisi.

Konkurenca je bila tudi tokrat močna, a turnir  ni bil eden najmočnejših mednarodnih turnirjev do sedaj. Vseno je bilo za tovrstne rezultate potrebno dobro odigrati v predskupinah in nato tudi v četrt finalu in polfinalu ter seveda tudi v finalu.  Vsaka uvrstitev med prvih 18 pri moških in prvih 12 v ženski konkurenci pomeni odlično uvrstitev in preboj med najboljših 18 tekmovalcev/lk na svetu, kar že lahko štejemo za uspeh.

Trener Gregor habjan je zelo zadovoljen z nastopi vseh naših tekmovalcev in tekmovalk.  Z nami je potoval tudi sodnik Marko Čenčič, ki je tudi priskočil na pomoč če je bilo to potrebno.

Rezultati so: Moški:  Peter Zidar 1. mesto,  Miha Susman 5. mesto in Denis Repa 19. mesto  Ženske: Tanja Oranič  3. mesto, Sanja Kos 5. mesto  in Tina Gostenčnik 13. mesto

 
    

 
25.4.2017 Okroglo
Reprezentanca je uspešno zaključila z 2. letošnjimi pripravami na Okroglem. Reprezentanti so se skupaj z trenerjem pripravljali na mednarodni turnir v Pisi, kamor se odpravljajo polni energije!
 

15. DRŽAVNO PRVENSTVO V SHOWDOWNU 1. in 2. april - - OKROGLO PRI NAKLEM 
 
15 DP je potekalo po že ustaljenih smernicah. Udeležilo se ga je 15 moških, 6 žensk in 7 ekip.  Za to prvenstvo bi upravičeno lahko rekli da je bilo prvenstvo malih presenečenj. V soboto smo čez dan odigrali vse tekme razigravanja in ekipni del prvenstva, v nedeljo dopoldne pa smo odigrali najzanimivejše tekme za 3 mesto in finala v vseh kategorjiah.  V moški konkurenci  je tokrat Peter Zidar v polfinalu zelo na tesno izločil Miha Susmana in v finalu nato premagal tudi Ladija Humskega. Ponovno je obranil naslov državnega prvaka, tretji je bil Miha Susman, ki je v boju za bronasto odličje izločil Simona Podobnikarja. V ženski konkurenci je za presenečenje poskrbela Jana Fuhrer ki je po dolgem času znova postala državna prvakinja, drugouvrščena je bila Sanja Kos, tretja Tanja Oranič in četrto uvrščena Tina Gostenčnik. V ekipni konkurenci smo bili priča dobrim tekmam,  državni prvaki 2017 je postala ekipa iz MDSSCE2, drugouvrščena je bila ekipa iz MDSSMB in tretje uvrščena ekipa iz MDSSKR.  
Društva ste lahko prijavili tekmovalce v sistemu ZŠIS-POK na https://prijava.zsis.si.
   
 
 
Začelo se je v petek 17. 3. 2017 ob 15.00 in zaključilo v nedeljo 19. 3. 2017 ob 15.00.   Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah: posamično, v dvojicah in ekipno. Ob koncu pa so tekomavlci šli še v skupno točkovanje za zlatega Repincla.
 

Zanimivo je, da bo naslednje Evropsko prvenstvo v Belorusiji, ki se je priključila showodwn karavani in so si tokrat s svojo delegacijo ogledali prvenstvo v Pisi.

Mogoče je tudi zanimiv podatek, da je na ogled Evropskega prvenstva prišla tudi delegacija iz Kitajske, ker se bo Kitajska začela ukvarjati s tem športom, nakupili so že nekaj miz in so zatrdili, da se bodo zavzemali za priključitev showdowna paraolimpijskim igram leta 2024.   


Peter Zidar je v leto 2017 vstopil, kot najboljši igralec Evrope, kar pomeni, da mirne duše lahko tudi rečemo, da je v leto 2017 vstopil kot najboljši igralec showdowna na svetu!  Bravo Peter! Čestitke.
 
 

 

 


ETT (Wroclaw Poljska) 2016

Rezultati:

Moški:  Peter Zidar 1. mesto, Aleksander Sabo 7. mesto

Ženske: Tanja Oranič 3. mesto , Sanja Kos 4. mesto,


Udeležili smo se najtežjega turnirja v showdownu. Najboljših 12 v evropi se pomerijo vsak z vsakim na 3 dobljene sete. Turnir se odigra torej v konkurenci moških ib v konkurenci žensk. Mi smo imeli po dva predstavnika v obeh kategorijah. Tekmovanje se je izvedlo v dveh dneh, ki sta bila za tekmovalce zelo naporna. Ker je Miha zbolel, je njegovo mesto z pridobitvijo wild card s strani IBSE zasedel Aleksander Sabo, ki velja za drugega najuspešnejšega igralca Slovenije vseh časov.  Peter je igral odlično in premagoval konkurenco, a še zdaleč ne enostavno, Sandi pa se je prav tako dostojno boril z svetovno elito in dosegel zanj odlično 7. mesto.

Tanja in Sanja sta se borili dobro, res je, da je bila konkurenca nekoliko skromnejša kot običajno pa vseeno sta obe opravičili sloves favoritinj in sta se dobro borili za 1. mesto vse do zadnjega, ko so o zmagovalki in tretje uvrščeni odločali le izgubljeni seti.  

 

   


3. prvenstvo ZDSSS (Okroglo, sobota 12.11.2016)

Organizator 3. prvenstva ZDSSS v Showdownu je bila ponovno Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije. Izvajalec je bilo Športno društvo slepih in slabovidnih iz Škofje Loke. 

Prvenstvo se je odigralo v kategoriji moških in žensk.  Showdown je le eden izmed dveh specifičnih športov, s katerim se slepi lahko ukvarjajo. Tako showdown kot golbal sta močno uveljavljena v svetu športa invalidov  in se pričakuje da bo showdown tudi enkrat disciplina na para olimpijskih igrah, kar nam lahko da le dodatno spodbudo da šport gojimo, razvijamo in ga nekako promoviramo oz poleg golbala močno podpiramo.

Na razglasitev je prišel tudi predstavnik ZDSSS Emil Muri, ki je vsem prisotnim namenil tudi pozdravne besede in najboljšim podelil pokale in odličja. Udeleženci so bili s tekmovanjem in organizacijo zadovoljni in veseli da so prišli. Gregor Habjan je kot selektor slovenske reprezentance v showdownu prav tako pohvalil odločitev ZDSSS, da organizira tovrstno tekmovanje, saj zelo pripomore k dvigu kvalitete igralcev in popularnosti showdowna v Sloveniji, ki žal iz leta v leto še vedno pada.

 

Moški (1. Peter Zidar CE , 2. Miha Susman LJ, 3. Aleksander Sabo MS)

Ženske (1. Sanja Kos CE, 2. Jana Fuhrer CE, 3. Maša Pupaher MB) 

Hvala lepa tudi vsem sodnikom, (Gregor Habjan,  Marko Čenčič, Marko Jeretina in tudi Jon Božič, ki pa je svoje znanje sojenja dodatno izpopolnjeval pod sodniškim okriljem, ki so ga sodniki dobro opravili) .   


EVROPSKO PRVENSTVO 2016 (Tirenia, Pisa, ITA)

Nastopili smo več kot odlično.

Moški:  Peter Zidar 1. mesto (EVROPSKI PRVAK), Miha Susman 11. mesto in Denis Repa 20. mesto

Ženske: Sanja Kos 2. mesto (EVROPSKA PODPRVAKINJA), Tanja Oranič 4. mesto

 

Ekipno: 2. mesto 

Konkurenca je bila najmočnejša na svetu, prišli so igralci iz celotne evrope. Tako bogata zasedba do sedaj še ni bila. Torej je bilo za tovrstne rezultate potrebno dobro odigrati v predskupinah in nato tudi v četrt finalu in polfinalu ter seveda tudi v finalu.  Vsaka uvrstitev med prvih 18 pri moških in prvih 12 v ženski konkurenci pomeni odlično uvrstitev in preboj med najboljših 18 tekmovalcev/lk na svetu, kar že lahko štejemo za uspeh. Imeli smo malce smole, ker je Miha izpadel iz osmerice zaradi kroga treh in nekoliko slabše gol razlike, drugače bi se v četrtfinalu pomeril z Petrom, kar pa tudi ne bi bilo najlažje, glede na to da je Peter s svojimi igrami ponovno navduševal občinstvo. Miha je tako dosegel rezultat, ki ni njegov najboljši, toda z igro je pokazal da lepo napreduje in bo v prihodnje resen konkurent za najvišja mesta. Denis se še kali v tem prostoru, znova je okusil težke dvoboje v predskupinah, žal se mu znova ni izšlo, saj je imel eno težjih skupin. S tem prvenstvom je znova pridobil nekaj mednarodnih izkušenj, kar je zelo pomembno za dobro delo vnaprej.

V ženski knkurenci je mogoče škoda ker  Sanja Kos v finalu in Tanja Oranič v borbi za 3. mesto nista zmogli igrati več na vso moč ter premagati nasprotnic. Pozna se, da smo v tej sezoni imeli premalo treninga in s tem tudi premalo igralne moči. Igralki sta dali od sebe več kot 100% tako, da jima lahko samo čestitam za vse dvoboje, ki sta jih odigrali na tem EP. V kategoriji žensk, vedno bolj kaže na to da je preboj med prvih 12 že kar zahtevna zgodba in ni več tako enostavno dosegljiva kot prejšna leta. Izenačenost je velika tako da vsaka med 12 lahko tudi zmaga. Veliko so izkušnje in to mi zelo dobro izkoriščamo.

Na ekipnem tekmovanju je sodelovalo 10 reprezentanc, kar pomeni da je bila konkurenca zelo zahtevna. Iz skupine petih smo izstopili na 1. mestu tako da smo se  torej v četrtfinalu pomerili z Nizozemci, nato smo v pofinalu premagalo favorizirano reprezentanco Finske in žal nato v Finalu izgubili proti presenetljivo dobrim Poljakom. Poljaki so bili največje presenečenje prvenstva saj so pobrali 1. mesto v ekipnem in v obeh posamičnih konkurencah 3. mesto., Tako so bili na prvenstvu v celoti takoj za Slovenijo.

Nastopili smo v treh Finalih, kart pa je dovolj zgovoren podatek o kvaliteti naših igralcev. Prvenstvo je bilo zelo dobro organizirano, veliko programa, kvalitetni sodniki in dobre nastanitvene kapacitete, kar je za igralce, ki imajo kar naporne tekmovalne dneve zelo pomembno.

Reprezentanca Slovenije je dobila tudi nagrado za najbolj fer ekipo,  priznanje FISPICA, ki je bil organizator prvenstva. Na to priznanje smo zelo ponosni.

Vabljeni ste bili k spremljanju tega tekmovanja na internetni strani http://www.fispic.it/showquestion.php?fldAuto=1683&faq=21%20ali na uradni strani italjanske zveze za paraolimpijske športe http://www.fispic.it

 

 


Na Okroglem pri Kranju se je končal 10.SDSS OPEN turnir v showdownu, ki je potekal v soboto in nedeljo. (6.8 in 7.8.2016)
 
Igralo se je v moški konkurenci, ženski konkurenci in v ekipni konkurenci. 
V moški konkurenci je zmagal Peter Zidar, drugi je bil Aleksander Sabo in tretje mesto je dosegel Denis Repa.
V ženski konkurenci je zmagala Sanja Kos, ruga je bila Tanja Ornaič in tretja Marjana Banjat.
V ekipni konkurenci  Je zmagala ekipa posameznikov z imenom SPS (Sanja, Peter, Stanko) , druga je bila ekipa KPŠRD Karel Jeraj (Denis, Anja, Simon), tretja pa znova ekipa posameznikov z imenom LDS (Leon Denis, Sandi) .
 
Tekmovanja se je udeležilo 15 tekmovalcev, ki so se razigravali v predskupinah ter nato pomerili v četrtfinalu, polfinalu in finalu. Oba tekmovalna dneva sta bila zelo zanimiva in sta se končala z napetimi dvoboji po katerih ima tudi ta šport svoje ime (showdown).
 
Zahvalil bi se še sodnikom (Marko J., Gašper T., Gregor H.), ki so pomagali pri izvedbi tekmovanja in čez katere ni bilo pritožb.
 
 

MILANO 2016

Reprezentanca Slovenije se je 1.6.2016 odpravila v Milano na največji mednarodni turnir na svetu. Udeležba igralcev in igralk je velika zato je tudi konkurenca zahtevna.

Nastopili smo odlično.

Rezultati so:

Moški:  Peter Zidar 3. mesto, Miha Susman 5. mesto in Denis Repa 29. mesto

Ženske: Sanja Kos 4. mesto, Tanja Oranič 6. mesto in Maša Pupaher 26. mesto

Konkurenca je bila tudi tokrat najmočnejša in še vedno Milano ostaja najmočnejši mednarodni turnir do sedaj. Torej je bilo za tovrstne rezultate potrebno dobro odigrati v predskupinah in nato tudi v četrt finalu in polfinalu ter seveda tudi v finalu.  Vsaka uvrstitev med prvih 18 pri moških in prvih 12 v ženski konkurenci pomeni odlično uvrstitev in preboj med najboljših 18 tekmovalcev/lk na svetu, kar že lahko štejemo za uspeh.

Zelo sem zadovoljen z nastopi vseh naših tekmovalcev in tekmovalk, mogoče je škoda ker  Sanja Kos v polfinalu in v borbi za 3 mesto ni zmogla igrati več na polno ter premagati nasprotnice. Imeli smo malce smole, da smo se tako pri moških kot pri ženskah z medsebojnimi dvoboji izločili v četrtifinalu. in smo imeli nato manj možnosti vnaprej. Peter je s svojimi igrami ponovno navdušil in na koncu dosegel več kot odlično 3. mesto. Miha je prav tako dosegel svoj najboljši rezultat, Tanja pa je prav tako svoje dvoboje odigrala po svojih najboljših močeh in dosegla solidno uvrstitev. Denis in Maša sta kot debitanta okusila težke dvoboje v predskupinah, kar pomeni da sta s tem turnirjem pridobila nekaj mednarodnih izkušenj, kar je zelo pomembno za dobro delo vnaprej. Oba sta se borila in prišla do zadovoljivih mest v konkurenci. 

Več o turnirju lahko izveste na linku :  http://www.gsdnonvedentimilano.org/a2016/news/VIIITournament

  

 


2. priprave reprezentance

Ponovno je reprezentanca Slovenije imela 2. organizirane priprave na Okroglem in sicer v mesecu maju od 6.5. do 8.5. 2016. Vabljeno je bilo 12 reprezentantov priprav se je udeležilo le 6 reprezentantov (Tanja O., Sanja K., Maša P., Miha S., Alesander S., Ciril K.) .  Pričeli smo v petek ob 15h. in končali v nedeljo ob 14h.      Priprave so bile učinkovite in zanimive. 


14. DRŽAVNO PRVENSTVO 2016 

DP Slovenije v SHOWDOWNU, je potekalo v soboto in nedeljo (16.4. in 17.4.) na Okroglem pri Naklem. V soboto smo čez dan odigrali vse tekme razigravanja in ekipni del prvenstva, v nedeljo dopoldne pa smo odigrali najzanimivejše tekme na izločanje vključno s finali v obeh kategorjiah.  V moški konkurenci smo bili znova priči finalu Petra Zidarja in Miha Susmana. Ponovno je zmagal in obranil naslov državnega prvaka Peter Zidar, drugi je bil Miha Susman, tretji LAdislav Humski in četrti Janez Potočnik. V ženski konkurenci je postala državna prvakinja Tanja Oranič, drugouvrščena je bila Sanja Kos, tretja Jana Fuhrer in četrto uvrščena Maša Pupaher. V ekipni konkurenci smo bili priča velikemu presenečenju saj so postali državni prvaki 2016 , ekipa iz MDSSMB, drugouvrščena je bila ekipa iz MDSSLJ in tretje uvrščena ekipa iz MDSSKR.   

   


2. POKAL SLOVENIJE 2016
 
Vabimo vas, da se udeležite Pokala Slovenije v showdownu 2016, ki se bo začel v petek 1. 4. 2016 ob 15.00 in se zaključil v nedeljo 3. 4. 2015 ob 15.00. Za nastanitev in prehrano bo poskrbljeno v dijaškem domu Zavoda za slepo in slabovidno mladino Ljubljana na Langusovi ulici 8.   

Tekmovanje bo potekalo v treh kategorijah: posamično, v dvojicah in ekipno. Cena prijavnine na tekmovanje znaša 15 € in vključuje dve nočitvi in prehrano  Tekmovanje bomo v nedeljo zaključili z odhodom na kosilo v picerijo.

Na tekmovanje se lahko prijavite: preko e- pošte: denis.mariborcan@gmail.com 

Prijave za udeležbo je potrebno oddati najkasneje do 24.3.2016.  

V upanju, da se tekmovanja udeležite, vas lepo pozdravljam in vas hkrati prosim, da kljub roku pohitite s prijavami.


Prve reprezentančne priprave na Okroglem pri kranju smo uspešno zaključili (11. - 13. marec) . Udeležilo se jih je 8 športnikov.


 

  


TOP TWELWE 2015

 Odhod reprezentance na TOP TWELWE na Švedskem je bil dobrodošel! Turnir najboljših 12 v Evropi je potekal od četrtka 19.11.2015 do nedelje 22.11.2015. Turnirja sta se udeležila Peter Zidar in Tanja Oranič. Tekmovalca je spremljal selektor in trener Slovenske reprezentance Gregor Habjan. Sanja Kos se kljub povabilu turnirja žal ni mogla udeležiti. 

 Peter je z odlično igro ponovno premagal  vso evropsko konkurenco. Vsaka čast. Vsi smo mu zaploskali. Turnir je bil izredno zahteven zato lahko rečemo da je to zmaga, ki se v svetu showdowna najbolj ceni. Vse čestitke tudi Tanji, ki je z nekoliko smole na začetku stopnjevala svojo formo in ob koncu osvpjila odlično 5 mesto. Le en set ji je zmanjkal do 3 mesta. Čestitke obema saj sta v ponos in dokaz dobrega dela celotne ekipe v Sloveniji. Bravo Slovenija

 

Peter Zidar  in Tanja Oranič z organizatorjem Kristerjem  Olenmo in selektorjem  reprezentance Gregorjem Habjanom. Povezava!


2. PRVENSTVO ZDSSS 2015

Dne 14.11.2015 se je na Okroglem odvilo 2. prvenstvo ZDSSS v showdownu. Udeležilo se ga je 10 moških in 5 žensk. Tekmovanje so odsodili 4 sodniki (Nejc Jakič, Marko Jeretina, Marko Čenčič in Gregor Habjan). Organizator tekmovanja je Zveza slepih in slabovidnih Slovenije izvajalec pa Športno društvo ŠDSS iz Škofje Loke. V kategoriji moških so najboljša mesta osvojili : 1. Peter Zidar, 2. Miha Susman, 3. Denis Repa in 4.Simon Podobnikar.  Med ženskami pa so se tekmovalke razvrstile od 1. do 5. mesta (Tanja Oranič, Sanja Kos, Jana Fuhrer, Tina Gostenčnik in Maša Pupaher) . Vsem čestitamo za prikazane igre!     

PRIPRAVE

Reprezentantje so se dobili na štiridnevnih (showodwn) reprezentančnih pripravah na Okroglem! Od 12. 11. do 15. 11. 2015! Pričeli so v četrtek in končali v nedeljo po kosilu!

Priprave so bile nekoliko drugačne kot običajno, vabili so kar nekaj športnikov in v Soboto so v Okviru priprav izpeljali tudi 2. prvenstvo ZDSSS 2015! Priprave so bile namenjene dvigu forme pred turnirjem najboljših 12 v Evropi, kamor so povabljeni Peter, Sanja in Tanja. Turnirja pa se bosta udeležila žal le Peter in Tanja! (Turnir ETT bo na Švedskem od 19.11. do 22.11. 2015)

Na priprave so vabljeni!

Peter Zidar,Tanja OraničSanja KosLadi HumskiDejan KastelicMiha SusmanMaša PupaherTina GostenčnikDenis RepaAleksander Sabo in Aleksander NovakPriprave je vodil selektor reprezentance  Gregor Habjan.


3. POKAL LJUBLJANA 

Danes 8.11.2015 se je na Okroglem zaključil 3. Pokal Ljubljane v showdownu. Udeležilo se ga je 14 moških in 8 žensk. Borbe so bile izjemne in mesta razdeljena po pričakovanjih. (moški; 1.Peter Zidar, 2, Denis Repa, 3. Miha Susman; ženske; 1.Tanja Oranič, 2.Tina Gostenčnik, 3.Sanja Kos) Organizacijo in izvedbo je prevelo društvo KPŠRD Karel Jeraj iz Ljubljane.

  


9. SDSS OPEN

smo izpeljali na Okroglem v soboto in nedeljo 8. in 9. avgusta 2015! Udeležilo se je kar nekaj tekmovalcev in tekmovalk. Dogajenje je bilo pestro in borbe za mizami zelo napete. V Moški konkurenci je ponovno slavil Peter Zidar, Močan odpor v finalu mu je nudil Denis Repa, ki postaja vse boljši in boljši in tretje uvrščeni je bil prav tako nekoliko presenetljivo Rudi Kladnik. Med dekleti je tokrat zmagala Sanja Kos pred Tanjo Oranič in Tino Gostenčnik. Sanja kos je bila tokrat zmagovalka tudi v absolutni konkurenci. V ekipnih borbah pa so zmagali Celjani pred Mariborčani in Kranjčani.

   

 


IBSA GAMES 2015 (Seul) 

V novi številki revije Športnik med drugim tudi članek o naši prvi udeležbi na svetovnih igrah slepih v Seulu! V elektronski obliki dostopna na spodnji povezavi:

http://www.zsis.si/index.php/revija-sportnik/2709-izla-je-dvojna-tevilka-37-38-revija-portnik.html

Prijetno branje!

IBSA GAMES 2015 - SEUL (Južna Koreja)

Žal se nam v Koreji ni izšlo tako kot smo si želeli. Tokrat prihaja reprezentanca  domov brez odličij in se so borili le še za mesta od 5 nazaj. Žal pride tako kdaj tudi za nas iz Slovenije. Kljub dobri formi vseh igralcev se nam ni izšlo. Igrali smo odlično toda bili žal premagani. V končnih dvobojih odloča poleg znanja in sposobnosti še utrujenost, sreča in sodniki, kar pa tokrat ni bilo na naši strani. Na naše stanje utrujenosti so  vplivale stalne težave s transportom in bivanje v drugem hotelu ter vstajanje 2 uri pred konkurenco in slabe možnosti za trening . Vseeno smo se v Seulu počutili dobro in  se veselimo prihoda domov. Lepe pozdrave iz Koreje, natančneje iz 10.000.000skega Seula. Več o vsem dogajanju pa si lahko ogledate na našem FB profilu. Srečno !

   

 

 


 
13. DRŽAVNO PRVENSTVO
 
 
 
 
 
 
 
v Showdownu je potekalo na Okroglem v soboto 18. aprila in v nedeljo 19. aprila 2015.
Organizatorji 13. DP je bila Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite, ki v Sloveniji tudi skrbi za tekmovalni šport invalidov. Tekmovalci, ki so se kvalificirali na DP so tekmovalo na treh mizah kot običajno. Moški so se pomerili v štirih predtekmovalnih skupinah, ženske pa v treh. V soboto smo odigrali vse tekme do polfinal tako v ženski, moški kot tudi v ekipni konkurenci. V nedeljo dopoldne pa so se odigrale vsi pomembnejši dvoboji letošnjega Državnega prvenstva. Za nemoten potek prvenstva se gre predvsem zahvaliti sodnikom (Gašper, Tanšek, Marko Čenčič, Robert Ozanič, Marko Jeretina in Gregor Habjan). Slednji je tudi prevzel organizacijo prvenstva v okviru ŠDSS iz Škofje Loke.  Državni prvaki iz leta 2014 so prav si obranili svoje naslove, tako so prvaki postali  Peter Zidar med moškimi, Sanja Kos med ženskami in MDSS Celje v ekipni konkurenci.
 

 

     


1. POKAL SLOVENIJE april 2015 (Zavod za selpo slabovidno mladino) Organizator turnirja je Denis Repa!

 


 

 


ŠOLSKO PRVENSTVO 2014 

Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana je izpeljal  Šolsko Prvenstvo v howdownu 2014-2015j: Dogodek se je odvijal v  Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana  14. december 2014

Končni Vrstni Red – Posamezno

1. Miha Susman
2. Denis Repa
3. Tanja Oranič

 

 

4. Tina Gostenčnik, 5. Borut Višnikar, 6. Maša Pupaher, 7. Blaž Koščak, 8. Darjan Jermol, 9. Klemen Novak, 10. Anja Capuder, 11. Uroš Bibič, 12. Leon Rojko, 13. Elvis Hodžić, 14. Žan Prša, 15. Matija Bregar , 16. Natalija Klobasa, 17. Luka Keber, 18. Nik Zorec, 19. Tomaž Rudl, 20. Taja Pavšič

Končni Vrstni Red – Ekipno

1. Ekipa B (Tomaž, Anja, Denis, Matija)
2. Ekipa E (Klemen, Uroš, Miha, Natalija)
3. Ekipa A (Leon, Borut, Luka, Darjan)
4. Ekipa D (Tanja, Maša, Žan, Nik)
5. Ekipa C (Tina, Blaž, Taja, Elvis)


Klikni in na hitro boš izvedel nekaj o dogajanju v letu 2014!


PODELITVENE SLOVESNOSTI 2014 

December je za naše športnike še posebej sladek. Saj, če si uspešen si vabljen na slavnostne prireditve oz. celo k predsedniku države. Čestitam showdown ekipi Slovenije, ki je osvojila naslov EVROPSKIH PRVAKOV in Petru Zidarju za posamičen naslov EVROPSKEGA PRVAKA!  8. 12. smo se na prireditvi Invalid športnik leta najprej potegovali za najboljšo ekipo med ekipami v Sloveniji in tudi Peter je bil nominiran med izbrance, ki so se potegovali za najboljšega športnika invalida!   Naslednji dan smo bili vsi vabljeni k predsedniku države Borutu Pahorju in na prireditev Športnik leta Slovenije!

 

 

 


TOP TWELWE 2014 

Na Poljskem v Wroclawu (6-  9. november)  smo osvojili vrh evropske showdown elite. Peter je zmagal najboljših 12. Dekleti pa sta osvojili odlični 4.(Sanja) in 5.(Tanja) mesto. Hvala vsem za podporo. Najbolj zadovoljni pa smo v vodstvu reprezentance, ker naša reprezentanca rastura. Lp iz Poljske  Več o vsem izveste na Poljski strani! LINK

 

 Peter Zidar, do sedaj naš daleč najuspešnejši igralec!


EVROPSKO PRVENSTVO - HANDEN 2014 

 

Iz Evropskega prvenstva na Švedskem (14.8. do 17.8)  se vračamo z odličnimi rezultati. V moški konkurenci je Peter Zidar osvojil odlično 1. Mesto. Miha Susman pa zanj skromno 17. mesto. V ženski konkurenci je Sanja Kos osvojila 3. mesto z zmago nad Janno iz Finske, Tanja Oranič pa 6. mesto. V ekipnem tekmovanju pa smo osvojili 2. ,esto v finalu smo žal izgubuli proti Fincem. Vse čestitke Sloveniji. COACH

Reportaža RTV SLO  iz Evropskega prvenstva na Švedskem! 


8. SDSS OPEN SLOVENIJA (Okroglo 2. in3.avgust)

Na ŠDSS opnu je bilo znova napeto in super vzdušje. Naj se najprej zahvalim sodnikom, ker so s svojo prisotnostjo omogočili da so se športniki lahko pomerili v napetih dvobojih. V moški konkurenci je Peter Zidar spet nadvladoval konkurenco in premagal Miha Sumsmana ter Ladislava Humskega. V ženski vrsti pa je Tanja Oranič vnovič pokazala moč v svoji rokavici in za seboj pustila Sanja Kos in Marjana Banjat! Ekipno so Celjani enostavno povozili Ljubljančane in Kranjčane, ki so ob koncu zasedli dobro 3. mesto!  

   


HANIGE OPEN 2014

turnir (5. do 9. junij)  je za nami. Rezultati so navdušejoči. Sanja Kos je sicer dosegla solidno 11 mesto, vendar je imela izredno smolo z žrebom na začetku in je padla v zelo težko skupino, kjer je osvojila tretje mesto. Prav gotovo bo dosegla boljši rezultat na avgustovskem evropskem prvenstvu, ki bo na istem kraju kot ta turnir.

Peter Zidar je z manjšimi težavami v drugem dnevu, kjer je zabeležil dva poraza, odlično nadaljeval tretji dan. Zaključil ga je z končno zmago in osvojitvijo zlate medalje ter ogromnega pokala. V finalu je vsem pokazal kako se igra showdwon in premagal nasprotnika Leandra Sachsa z rezultatom 3:0 v setih.  Film finala

    


MILANO TURNIR 2014 

Naši showdownisti ponovno nastopili v Milanu, ki je eden najmočnejših turnirjev na svetu! (od 31. april. do 3.maja).  Moški so nastopili v kar velikem številu. Peter Zidar je dosegel zanj ne najboljše 5. mesto, Miha Susman je bil na odličnem 7. mestu, Aleksander Novak  je dosegel zanj tudi skromno 18. mesto in Dejan Kastelic kot novinec na mednarodnih turnirjih 32.mesto med 42 udeleženci. Pri dekletih pa je Sanja Kos morala odpovedati sodelovanje zaradi bolezni, Tanja Oranič pa se je borila vse do finala kjer je z odlično igro tudi ugnala odlično poljakinjo Elybieto in zasluženo dvignila največji pokal. Osvojiti Milano ni mačji kašelj, s tem se strinjamo vsi showdownisti. Bravo naši! Več o vsem na tem LINKU!

   


12. DRŽAVNO PRVENSTVO

v Showdownu je potekalo na Okroglem v soboto 12. aprila in v nedeljo 13. aprila 2014. Organizatorji 12. DP je bila Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite, ki v Sloveniji tudi skrbi za tekmovalni šport invalidov. Tekmovalci, ki so se kvalificirali na DP so tekmovalo na treh mizah kot običajno. Moški so se pomerili v štirih predtekmovalnih skupinah, ženske pa v treh. V soboto smo odigrali vse tekme do polfinal tako v ženski, moški kot tudi v ekipni konkurenci. V nedeljo dopoldne pa so se odigrale vsi pomembnejši dvoboji letošnjega Državnega prvenstva. Za nemoten potek prvenstva se gre predvsem zahvaliti sodnikom (Franc Šernek, Gašper, Tanšek, Robert Ozanič, Marko Jeretina in Gregor Habjan). Slednji je tudi prevzel organizacijo prvenstva v okviru ŠDSS iz Škofje Loke. Vse naslove so odnesli v Celje. Državna prvaka sta bila Peter Zidar in Sanja Kos, v ekipnem pa MDSSCelje!

 

Tudi na mednarodni IBSA strani so se rezpisali o našem Državnem prvenstvu! 

 


Članek v Gorenjskem glasu !  Preberite! 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PRIREDITEV - INVALID ŠPORTNIK LETA 2013

SLOVENSKI SHOWDOWN - VELIK USPEH V LETU 2013

(tako rezultatsko kot tudi z lovorikami) 

Na podelitvi invalid športnik leta smo ponovno dobili v vrstah showdowna športnico leta 2013 Jano Fuhrer iz Šentjurja. Ta prestižen naslov si je prislužila z dobrimi nastopi na tekmovanjih v showdownu in z 2.mestom na SP v Kamniku, ki je bilo avgusta 2013!

 

Z zmago na SP v Kamniku, v ekipnem tekmovanju pa si je prav tako mešana ekipa v postavi Peter Zidar, Tanja Oranič, Sanja Kos, Miha Susman in Simon Podobnikar zagotovila lovoriko in prejela priznanje za najboljšo ekipo med invalidi v letu 2013 med moškimi ekipami, v konkurenco katerih uvrščamo tudi mešane ekipe.  

 

Priznanje za njegovo delo in zasluge,  je dobil tudi trener teh odličnih športnikov Gregor Habjan.

Še enkrat čestitke vsem športnikom invalidom za vse dosežene rezultate in Darko Đuriću za lovoriko invalid športnik leta 2013 v kateremu dobra  konkurenca je bil tudi showdownist Peter Zidar z zmago na SP 2013 v Kamniku.

Več o tem si lahko preberete na straneh ZŠIS_POK in na DOBRA NOVICA.  FOTOGRAFIJE

 

 


PODELITEV PRIZNANJ

Igralci showdowna so bili v torek 17.12. povabljeni tudi na Zvezo slepih in slabovidnih Slovenije, kjer so prejeli posebna priznanja za svoje dosežke. Priznanja so dobili tudi trenerji in pomočniki, ki so tekmovalcem pomagali doseči te izvrstne rezultate.

Dobitniki priznanj pa so bili povabljeni v četrtek 19.12.2013 tudi k predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju , kjer jih je poleg predsednika pričakal tudi minister za šport dr. Jernej Pikalo. Celotna reprezentanca se je s ponosom odzvala tudi na to vabilo! 


ŠOLSKO PRVENSTVO V SHOWDOWNU 2013-2014 

Za nami je šolsko prvenstvo v showdownu, ki je potekalo na Zavod za slepo in slabovidno mladino od petka, 13. decembra do nedelje, 15.decembra. Rezultati. Bravo! 


2. POKAL LJUBLJANE
 
(OKROGLO, 9. - 10. november 2013) Rezultati na strani KPŠRD Lj
2. pokal Ljubljane v showdownu! Turnirja se je udeležilo kar nekaj igralcev tako da so igralci odigrali precej kvalitetnih in napetih dvobejev. Več o tem in organizacija na  KPŠRD Karel Jeraj Ljubljana.   
3. SVETOVNO PRVENSTVO (KAMNIK SLO)
 
3.SP v Showdownu, ki je bilo organizirano v Kamniku je zaključeno. Prvenstvo 2013 je potekalo v okviru organizacije ZŠIS - POK. Vtisi ob koncu so fenomenalni, tako rezultatsko kot tudi s strani organizacije. Besede ki mi pridejo na misel so: popolno,  kvalitetno, vrhunsko. Organizacija prvenstva je bila na visokem nivoju in popolnoma brez vsakakršnih težav. Rezultati slovenske reprezentance so bili superiorni in sicer, so reprezentanti zbrali dva naslova svetovnega prvaka in tudi od tretjega naslova nismo bili veliko oddaljeni.

        

Foto: Anita Habjan

Peter Zidar(slo) si je v finalu z Leandrom Sachom(ned) priigral največjo možno lovoriko v tej kategoriji. Jani Fuhrer žal ni uspelo in je v Finalu priznala premoč Finke Jaane Pesari (fin). V ekipnem tekmovanju sta nastopili dve enakovredni ekipi Slovenije in obe sta se prebili do polfinala. Ekipi SLO 1 (Peter, Miha, Simon, Tanja, Sanja) je uspelo v finalu ugnati fince in SLO 2 (Sandi, Ladi, Sandi, Željko, Jana), ki pa jim je spodletelo tako v polfinalu z Finci kot tudi v borbi za 3 mesto s Švedi.

Vsi, ki vas zanima več ste lepo vabljeni na uradno internetno stran WC 2013.    http://wcshowdown.weebly.com/


7.SDSS OPEN 2013
 
Uspešno zaključen 7. SDSS OPEN v SHOWDOWNU na Okroglem (3. in 4. avgust). Prijavljenih je bilo 25 tekmovalcev in tekmovalk. Vsi prijavljeni so bili iz Slovenije.Tekmovalci prihajajo ali kot predtavniki društev ali pa v lastni režiji. Nastop na SDSS OPEN je bil dovoljen vsakomur, ki se rad pomeri v tekmovalni konkurenci. Turnir je odprtega tipa in so lahko pristoni tudi popolnoma videči tekmovalci, ki pa v času igre zakrijejo oči z zatemnjenimi očali.  
 
     

Več o turnirju na www.sdss-sl.org 

več o rezultatih pa na REZULTATI in foto v GALERIJA


HANIGE OPEN 2013 
 
Slovenska Reprezentanca v postavi  Sanja Kos, Peter Zidar in Aleksander Novak je od 5 do 9. junija v Handnu nastopila na tradicionalnem turnirju Hanige open. Spremljal jih je njihov trener Gregor Habjan. Ob koncu turnirja se žal ni izšlo tako kot smo si želeli, nekako nam je spodletelo v četrtfinalu tako v ženski kot tudi moški konkurenci. Nasprotniki so bili dovolj močni, da so nas izločili iz zaključnih dvobojev. Ob koncu je Aleksander Novak dosegel 20. mesto, Peter Zidar 6. mesto in Sanja Kos 5. mesto, kar je navsezadnje kar lep uspeh glede na težavnost in sistem turnirja. Leepe pozdrave iz Švedske.   

 
MILANO 2013

 

 

 

Peter Zidar in Tanja Oranič sta imeni ki zadnje čase odmevata v svetu showdowna in tudi v Sloveniji. Po uspešni odpravi v Pariz ponovno uspešno v Milanu. Peter osvoja evropske prestolnice kot za šalo. Tanji vedno zmanjka le za malo in osvaja prav tako odlična 2. mesta, Tik za njo je Sanja Kos, ki prav tako beleži odlična mesta in je bila v Milanu četrta. Tudi Miha Susman je z 12. mestom zadovoljil svoja in trenerjeva pričakovanja. Nekoliko sta razočarala Aleksander Sabo s 15. mestom in Ladislav Humski z 19.mestom. Glede na konkurenco in vse močnejše dvoboje pa lahko pohvalimo celotno reprezentanco, kajti na takih tekmovanjih je sedaj že uvrstitev med 20 zelo dobra. Trenerja Gregorja Habjana smo povprašali, kje je recept za tovrstne uspehe:  "V Showdownu je tako, da dan danes lahko premaga nekdo, ki je 20 na lestvici tistega ki je prvi. Čar showdowna je pa v tem, da je za dober rezultat potrebno premagati več nasprotnikov in ne le enega, po čemer se pa tekmovalci le ločijo med seboj. Ostati skoncentriran 3 dni in odigrati toliko tekem na vislokem nivoju je pa umetnost, ki ob koncu prinese sladko zmago"      

VEČ O TURNIRJU   REZULTATI  GALERIJA
 

11. DRŽAVNO PRVENSTVO  
 
Državno prvenstvo na Okroglem pri Naklem je potekalo 20. in 21. aprila. S tekmovanji smo začeli v soboto ob 10h dopoldne. Državnega prvenstva se je udeležilo 15 igralcev in 10 igralk iz 7 MDSSjev. Organizirali smo tudi ekipno tekmovanje, kjer se je pomerilo 8 ekip.  11.Državno prvenstvo je organizirala ZŠIS-POK , izvajalci pa so bili v ŠDSS iz Škofje Loke. Prvenstvo je potekalo tekoče in igralci so prikazali odlične in kvalitetne dvoboje. Seveda brez borbenosti naslova državnega prvaka ni mogoče osvojiti. Naslov državnega prvaka sta obranila lanskoletna državna prvaka Peter Zidar (MDSS CE) v moški konkurenci in Tanja Oranič (MDSSKR) v ženski konkurenci. Naslov ekipnih državnih prvakov pa ponovno gre v Celje ekipi MDSSCE2 za katero so nastopili Ladi Humski, Peter Zidar in Sanja Kos.
 
11 DP nam bo ostalo v spominu tudi zaradi sprememb mednarodnih pravil, kjer se je znižala sredinska mreža na mizi, lopar pa precej skrajšal in tudi zožal. Prvenstvo smo odigrali na povsem novih mizah,  ki so bile narejene kot testne za na Svetovno prvenstvo. Bravo vsem športnikom in zahvala  sodniškemu kolektivu (Marko Jeretina, Henrik Plank, Robert Ozanič, Nejc Jakič, Gašper Tanšek in Gregor Habjan).  Veliko novega in dobri rezultati v showdownu. Oglejte si še preostale fotografije in rezultate!
    
 

YERRES (FRANCIJA) 2013 
 
Showdown reprezentanca Slovenije,  je v mesecu marcu od 14.3. do 17.3. 2013 tekmovala na mednarodnem turnirju v Franciji (Yerres). Reprezentanco so zastopali; Peter Zidar, Ladi Humski, Miha Susman, Tanja Oranič in Sanja Kos. Z njimi je odšel na pot trener Gregor Habjan. Udeležba na turnirju je bila del priprav na Svetovno prvenstvo, ki bo v organizicaije ZŠIS-POK potekalo v Kamniku meseca avgusta.
Bili smo zelo uspešni in sicer: MOŠKI - Peter Zidar (1. mesto), Miha Susman (9.mesto), Ladi Humski (17.mesto), ŽENSKE -  Tanja Oranič (2.mesto) in Sanja Kos (3.mesto).

 

P1090869 - Copie.JPG
P1090854.JPG

 
V galeriji si lahko ogledate tudi nekaj fotografij. Pod rezultati pa podrobnejšo razvrstitev tekmovalcev oz. tekmovalk. 
 

PRIPRAVE 
 
V času drugih priprav od petka 8.2. do 10.2. 2013 showdownistov na okroglem ZŠIS razpisuje sodniški semniar za vse, ki bi želeli v prihodnje postati sodniki pri vedno bolj priljubljnenemu športu med slepimi - SHOWDOWNu.  Seminar se začne v petek ob 12h v domu oddiha slepih in slabovidnih na OKroglem pri Naklu.  Vodi ga trener slovenske reprezentance Gregor Habjan, ki ima kar precej mednarodnih izkušenj tudi iz področja sojenja.

Razpisni pogoji so objavljeni na internetni strani ZŠIS oz jih dobite na MDSS - jih, kjer bodo tudi poskrbeli za vašo prijavo. Na tečaj se lahko prijavite tudi sodniki, ki bi želeli svoje znanje še dodatno izpopolniti! 

1. in 2. priprave showdownistov na Okroglem so bile v januarju in v februarju.  Vabljeni vsi ljubitelji showdowna, na klepet in mogoče na kakšno dobro igro s katerim od reprezentantov!

 
 
Srečno zdravo in uspešno v novem letu 2013!Želimo si veliko dobrih iger veselih trenutkov in skupinski uspeh na SP 2013.
 

PODELITEV PRIZNANJ IN PLAKET
 


Tudi v letošnjem letu smo bili showdownisti nagrajeni z bronastim znakom s strani ZŠIS-POK in s priznanjem pri ZDSSS.  Sanja Kos  je dobila še posebno bronasto priznanje, kot dobitnica medalje na Evropskem prvenstvu. Bronasti znak pa je pripadel ekipi v showdownu, ki je bila prav tako dobitnica medalje na EP. (ekipo so zastopali: Peter Zidar, MIha Suman, Aleksander Sabo, Tanja Oranič in Sanja Kos. Bronasti znak je v znak zahvale za vse uspehe njegovih varovancev prejel tudi trener Gregor Habjan.

 
SHOWDOWN V SLOVENIJI JE V  VZPONU ! IGRALCI IN IGRALKE SO VSE BOLJŠI IN BOLJŠI!  To dokazujejo na vseh turnirjih. !
3. KOPER ŠPORT 
 
Končan je odličen turnir 3. KOPER ŠPORT , ki je bil 17.11. in 18.11. v Kopru. Vodja turnirja je Željko Starc. Turnirja so se udeležili tuditekmovalci iz sosednje Italije. Sodniki so bili Marko Kristanc, Marko Jeretina in Gregor Habjan. Zmagovalec v moški konkurenci je bil Peter Zidar, takoj za njim Ladi Humski in tretjeuvrščani je bil Aleksander Sabo. V kategoriji žensk pa je bila zmagovalka Tanja Oranič, drugouvrščena je bila Sanja Kos in tretja Emanuella Pontirolli iz Italjie.  V ekipnem tekmovanju so se pomerile Ekipa Slovenije, Italije in MDSS koper. Zmagala je ekipa Slovenije.  Več u rezultatih si oglejte pod rezultati. V predačku galerija si pa oglejte še fotografije. 

TOP TWELWE 2012  (HANDEN SWE) 
 
Peter Zidar in Tanja Oranič sta od 25.10. do 28.10 na Švedskem sodelovala na zaključnem turnirju najboljših 12 v Evropi. Turnir je potekal v mestu Handen, kot že trikrat do sedaj.  Mesto Handen leži približno 20 km južno od Stockholma, tik ob Baltiškem Oceanu.  Peter je dosegel odlično 3. mesto in Tanja zadovoljivo 6. mesto.  Ekipo sta spremljala trener Gregor Habjan in Barbara Bašelj Habjan ! V galeriji si lahko pogledate fotografije s tega dogodka in pod rezultati si lahko ogledate podrobnejše uvrstitve vseh udeležencev.
 
Trenerju Slovenije je pripadla velika čast - podelil je odličja in pokale!      Naša tekmovalca sta se odlično odrezala!
Naši najboljši reprezentanti in reprezentantke se v oktobru odpravljajo na Tekmovanje najboljših 12 v Evropi.  Povabljeni so Peter Zidar, Tanja Oranič, Sanja Kos in JAna Fuhrer. Lestvica ETT  

6.SDSS OPEN Okroglo 3.8.2012  do 5.8.2012
 
Ponovno se je potrdilo, da ta turnir velja za enega najtežjih in najkakovostnejših turnirjev v Sloveniji. Tokrat se je turnirja udeležilo 19 igralcev oz. igralk, ki so se borili za najvišja mesta. Ob koncu je to najbolje uspelo Petru Zidarju v moški konkurenci in Tanji Oranič v ženski konkurenci. Petru sta sledila še Miha Susman in Ladislav Humski, Tanji pa Sanja Kos in Marjana Banjat. Na turnirju, ki se je odvijal na Okroglem v domu oddiha slepih, se je odigralo veliko tekem in igralci so se dodobra izmučili. Na SDSS OPEN smo povabili tudi igralce iz drugih držav, ki pa se niso odzvali v prav velikem številu. Turnirja se je udeležil igralec iz Švedske - Andreas Johansson, ki je ob koncu zasedel odlično 6. mesto.  Na turnirju so se pomerili tudi v ekipnem tekmovanju, kjer se je najbolje odrezala prva ekipa iz Celja, na drugem mestu se je na veliko presenečenje znašla dokaj oslabljena ekipa ŠDSS-ja ter na tretjem mestu je končala odlična ekipa KPŠRD Karel Jeraj iz Ljubljane. Ob tej prioložnosti bi se zahvalil sodnikom (Marku Jeretini, Marku Kristanc in Marku Čenčič, ki so mi pomagali odsoditi nekaj čez 130 tekem v enem dnevu in pol. Tovrstni dogodki žal postajajo vedno dražji in dražji, tako za tekmovalce, kot tudi za organizatorje. V prihdnosti srčno upam, da bodo nekatera Medobčinska društva in Zveza slepih in slabovidnih znala slediti vzoru nekaterih društev, ki se že zavedajo pomembnosti in specifičnosti te športne panoge ter podprle svoje člane pri ukvarjanju s showdownom! Hvala vsem igralcem in osebju Okroglega za korekten in fer odnos v času trajanja turnirja. Izzovemo vas tudi v prihonjem letu. Športni pozdrav! Gregor Habjan (predsednik ŠDSS)


EVROPSKO PRVENSTVO 2012 (ITA) 
 
Slovenska reprezentanca se je udeležila Evropskega prvenstva 2012 v showdownu. Prvenstvo je potekalo v Milanu. Udeležencev je bilo veliko in konkurenca je bila resnično huda. Vročina, ki je pritiskala skozi vse stene je igralce in igralke še dodatno izčrpala. Slovensko reprezentanco so zastopali trije igralci: Peter Zidar (9.mesto), Aleksander Sabo (19.mesto), Miha Susman (20. mesto)  in dve igralki: Sanja Kos (3.mesto) in Tanja Oranič (6.mesto). Na evropskem smo nastopili tudi kot ekipa in zasedli odlično 3. mesto. Končni izkupiček slovenske reprezentance na EP ni bil tolikšen kot smo potiho pričakovali a veseli smo lahko odlične igre Sanje Kos, ki je na turnirju ponovno zablestela in ekipnega uspeha, kjer nas je ponovno vodila borbenost in izkušenost reprezentance. Kot trener sem ob koncu in v tej konkurenci lahko zadovoljen s pokazanim. Vsekakor pa bomo morali vložek treningov povečati, če se bomo hoteli na Svetovnem prvenstvu 2013 enakovredno kosati z nasprotniki.  Športni pozdrav!   Gregor Habjan
Fotografija 

10. DRŽAVNO PRVENSTVO 2012
 
je potekalo NA OKROGLEM V SOBOTO 14.4.  IN V NEDELJO 15.4. 2012. NA DP se lahko uvrsti 16 IGRALCEV IN 16 IGRALK, toda med igralkami žal ni bilo tako številčne udeležbe. DP se je udeležilo le 9 tekmovalk. Pred odprtjem 10.DP smo vsi stisnili pesti za našo mlado igralko Magdo Jankovič, ki je imela nedolgo nazaj prometno nesrečo. Tekmovanje se je pričelo v soboto ob 10h dopoldne. Otvoril ga je predsednik ZŠIS-POK Emil Muri. Organizacija državnega prvenstva  je v pristojnosti ZŠIS-POK, ki pa je izvedbo tekmovanja zaupala ŠDSS iz Škofje Loke. Vodja tekmovanja je bil Gregor Habjan! Sodniki, ki so delili pravico na 10 DP so bili: Marko Čenčič, Marko Jeretina, Marko Kristanc, Henrik Plank in Gregor Habjan.  Nalogo so odlično opravili. Državni prvak je tretjič zapored postal naš odlični reprezentant Peter Zidar iz MDSSCE. (2. mesto Aleksander Sabo MS, 3.mesto Miha Susman LJ). Državna prvakinja pa je to leto postala vedno boljša, prav tako reprezentantka Tanja Oranič iz MDSS KR. (2.mesto Sanja Kos CE, 3. mesto Tanja Jesih Bačnik LJ). Ekipno so prejeli pokal za prvo mesto ekipa MDSS CE1, drugi so bili iz MDSS KP in tretje mesto so si izborili tekmovalci KPŠRD Karel Jeraj iz Ljubljane. Za odlično počutje na 10.DP se lahko zahvalimo vsem igralcem, organizatorju in odličnemu osebju na  Okroglem! Več o rezultatih pod rezultati in utrinke si lahko pogledate v naši galeriji fotografij. rezultati
 

Magda zate v tem trenutku vsi slovenski showdownisti držimo pesti !!  Bodi tako borbena kot si za showdown mizo, pa bo vse OK!

PRIPRAVE 1. in 2. v letu 2012
 
1. priprave reprezentance smo organizirali v februarju 2012 in 2. priprave v marcu 2012.  Na priprave smo povabili tudi vse ostale dobre igralce iz Slovenije. Povabljenih je bilo 14 igralcev oz. igralk, tako da je bilo ponovno pestro in naporno.
Letošnjo sezono bomo namenili predvsem pripravam doma v Sloveniji in ne bomo obiskovali turnirjev po Evropi, kar pomeni da smo se pričeli pripravljati za SP 2013, ki bo v Kamnniku!V tem letu nas je zapustil dolgoletni podpornik showdowna gospod Anton Tonček Kos, ki se je kot predsednik MDSSMS in kot predsenik sveta za šport pri ZDSSS, vedno zavzemal za pravice in podporo športnikov.  Tonček hvala ti za vse ! 

1. POKAL LJUBLJANE (OKROGLO, 5. - 6. november 2011) Rezultati
 
Turnir je odlično uspel. Igralci so odigrali precej kvalitetnih in napetih dvobejev. Prvo turnirsko zmago v svoji bogati karieri je v moški konkurenci dočakal koprčan Željko Starc. Drugo mesto je dosegel celjan Ladislav Humski in tretje mesto trenutno naš najboljši showdownist v svetovnem merilu , celjan Peter Zidar. V ženski konkurenci je Pokal Lj dobila odlična celjanka Jana Fuhrer, drugo mesto vedno boljša kranjčanka Tanja Oranič in s tretjim mestom je nase opozorila mlada korošica Tina Gostenčnik. Udeležba na turnirju je bila dokaj številčna, tako da si v prihodnosti lahko obetamo še več zanimivih turnirjev.  Pravico so pod okriljem našega najboljšega sodnika Nejca Jakiča, delili še Marko Jeretina, Marko Kristanec in Henrik Plank. Več o tem in organizacija na  KPŠRD Karel Jeraj Ljubljana.  
 
 


TOP TWELWE NA ŠVEDSKEM! (HANDEN, 28. - 30. oktober 2011)
 
NA ZAKLJUČNI TURNIR SEZONE 2011 SO BILI POVABLJENI 4 SLOVENCI IN SICER; PETER ZIDAR, SANDI SABO, JANA FUHRER IN TANJA ORANIČ.  TEKMOVANJE JE  POTEKALO V HANDNU NA ŠVEDSKEM OD 28. DO 30 OKTOBRA 2011!  TEKMOVALCE JE NA PRIZORIŠČU SPREMLJAL NJIHOV TRENER GREGOR HABJAN.
Naši športniki so ponovno nastopili odlično : Peter Zidar je med 12 najboljšimi igralci ob koncu zasedel odlično 3. mesto, ki ga uvršča v sam vrh svetovnega showdowna (1. mesto Swen van de vege HOL , 2. mesto Sebastian Modin SWE) Tanja Oranič je po zmagi v Pragi ponovno dokazala, da je borka in je z odličnimi igrami prav tako zasedla končno odlično 3.  mesto v kategoriji najboljših 12 igralk sveta. Naša druga predstavnica in aktualna svetovna prvakinja Jana Fuhrer pa je znova dokazala da ne pozna popuščanja tekmicam in jih dobesedno postavila v kot in suvereno dvignila pokal za 1. mesto v ženski kategoriji. Slovenci smo znova  dokazali, kako vrhunski showdown se igra v naši deželi in da sodimo v svetovni vrh showdowna.  Aleksander sabo sporoča svojim zvestim navijačem, da se tega tekmovanja žal ni mogel udeležiti iz osebnih razlogov.  Več si lahko ogledate na Švedski internet strani.     REZULTATI

PARAGAMES IN BREDA 2011  
Tudi paragames Breda so bile zastopane s strani Slovencev. S showdown reprezentanco, ki jo je vodil trener Gregor Habjan, smo ponovno dosegli odlične rezultateZmaga v moški in v ženski konkurenci !! : 
Moški : 1. mesto Aleksander Sabo (Slo), 2.mesto Jack van Ostrhout (Hol), 3.mesto (Jaromir Vospel (Cze),  9.mesto Peter Zidar (Slo) in 10. mesto Ladislav Humski (Slo)
Ženske: 1.mesto Tanja Oranič (Slo), 2. mesto Jana Fuhrer (Slo), 3. mesto Jaana Pesari (Fin) in 7. mesto Sanja Kos (Slo).     foto
2. KOPER ŠPORT
 
 

2. International SHOWDOWN tournament KOPER ŠPORT - (izvajalec: Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih KP). Skupine so izžrebane. Oglejte si jih s klikom na tole vrstico! Tekmovalci in tekmovalke se bodo pomerili v mešanih skupinah!  Turnir se začne v soboto 15. 10. ob 9.00 pred MDSS KP.
Fantastičen turnir v Kopru, organizacija in izpeljava na zelo visokem nivoju. Veliko nagrad za tekmovalce, prelepa odličja in burja so spremljali letošnje tekmovalce. Dogodek je bil dobro medijsko podprt s strani lokalne televizije Koper Kapodistria ter končno reportažo iz turnirja. Dvoboji so se prelivali iz enega v drugega, vsi so bili na tesno. Povabilu so se odzvali tudi Italjani, ki so z dobrimi igrami močno popestrili turnir. Sodniki Marko Čenčič, Boris Rupnik in Gregor Habjan so svoje delo opravili vrhunsko in brez kakršnih koli zapletov tekmovanje pripeljali do konca. Zahvala gre tudi MDSS Koper in lokalnemu matadorju Željku Starcu, ki je vložil veliko truda, da se je turnir že uvrstil med kvalitetnejše turnirje v Sloveniji. Tekmovalci so vzeli tekmovanje nadvse resnoin temu sledijo tudi nekoliko presenetljivi in seveda močno dobrodošli rezultati:
Moški :1. mesto Boštjan Bratušek (Slo Ptuj), 2.mesto Aleksander Novak (Slo Koper), 3.mesto Peter Zidar (Slo Celje).
Ženske: 1.mesto Tanja Oranič (Slo Kranj), 2. mesto Sanja Kos (Slo Celje), 3. mesto Michela Marcato (Ita Milano).
Rezultati,  Foto   Reportaža Koper Kapodistria
(KOPER, 15. - 16. oktober 2011) 


 
5. SDSS OPEN (5th Interancional tournament SDSS Open)- Okrog lo pri Naklem  (5-7.avgust). 
 
TURNIR JE LEPO USPEL IN UDELEŽBA JE BILA NADVSE ZADOVOLJIVA. pRVIČ SO SE NAŠEMU TURNIRJU ODZVALI TUDI ITALJANI, KI SO BILI OB KONCU S TURNIRJEM ZELO ZADOVOLJNI!.  NA NAŠI STRANI SI LAHKO OGLEDATE TUDI  SLIKE IN REZULTATE! ŠDSS JE TURNIR PONOVNO IZPELJALO NA VRHUNSKEM NIVOJU. ZA USPEŠNO IZVEDBO TURNIRJA SO PREDVSEM ZASLUŽNI SODNIKI (MARKO JERETINA, HENRIK PLANK, BORIS RUPNIK, GAŠPER TANJŠEK) IN VODJA TEKMOVANJA GREGOR HABJAN. ČESTITAMO TUDI ZMAGOVALCEMA TURNIRJA JANI FUHRER IN PETRU ZIDARJU, TER ZMAGOVALNI EKIPI ŠDSS. 
Več o turnirju si lahko preberete na strani ŠDSS!

PRIPRAVE
 
Priprave showdownistov na Okroglem so potekalenemoteno in kvalitetno.  Mislim da so igralci od teh priprav odnesli precej novih znanj in presenečenj za nasprotnike. Prido bili so na kondiciji in vzdržljivosti, ki je še kako potrebna za dobre igre. Priprave so potekale prvi vikend po Milanu , ker so bili vtisi še sveži in ker smo lahko nadgradili igro prav tam, kjer so se pokazale naše pomanjkljivosti na turnirju! Priprav so se udeležili:  Tanja Oranič, Magda Jankovič, Peter Zidar, Željko Starc, Aleksander Sabo, Simon Podobnikar, Dejan Kastelic, Tina Gostenčnik, Boštjan Bratušek. Opravičeno odsotni: Aleksander Novak, Ladislav Humski, Miha Susman in Jana Fuhrer.  Na pripravah sem bil z vami tudi tre ner slovenske reprezentance Gregor Habjan.

MILANO 2011 
 
SLOVENSKI SHOWDOWNISTI  SMO SE UDELEŽILI DO SEDAJ NAJMOČNEJŠEGA MEDNARODNEGA TURNIRJA V MIL ANU. POTNIKI SMO BILI:  SANJA KOS, TANJA ORANI Č,  PETER ZIDAR,  ŽELJKO STARC IN MIHA SUSMAN!  TRENER IN SPREMLJEVALEC  SEM BIL GREGOR HABJAN!
Z USPEHOM  NAŠIH TEKMOVALCEV IN TEKMOVALK SEM  ZADOVOLJEN, KER SMO TJA POTOVALI Z DVEMA NOVINCEMA NA MEDNARODNEM PODROČJU. ODLIČNO 2. MESTO JE DOSEGLA TANJA ORANIČ,  13. MESTO SANJA KOS, 5. MESTO PETER ZIDAR, 19.MESTO ŽELJKO STARC IN 22. MESTO MIHA SUSMAN. VEČ O TEM TEKMOVANJU SI LAHKO POGLEDATE V NASLEDNJI REVIJI ŠPORTNIKA IN PA NA INTERNET STRANI ITALJANSKEGA SHOWDOWNA.
http://www.cisad.it/sw/risultati.php?tit=Risultati+%2F+Results#Content

 
 

    
 
9. DRŽAVNO PRVENSTVO V SHOWDOWNU 2011,
 
ki se je odvijalo 16. in 17. aprila NA OKROGLEM PRI NAKLU! (Vsa žlahtna kovina v MDSSCE, vsa ostala odličja močno pomešana med ostala društva)    Glej rezultate!
Državni prvak Slovenije v letu 2011 v moški konkurenci je suvereno postal Peter Zidar iz MDSSCE in s tem obranil lanskoletni naslov DP. Precej več dela v finalu pa je letos imela Jana Fuhrer iz MDSSCE, ki ji je po petem setu prav tako uspelo obraniti naslov državne prvakinje iz lanskega leta.  Tudi prvi ekipi iz Celja (MDSSCE) gre naslov ekipnih državnih prvakov že drugo leto zapored .  Drugo mesto so dosegli, Željko Strac (MDSSKP), Tanja Oranič (MDSSKR) in ekipa KPŠRD (MDSSLJ). Tretje mesto pa so si izborili Boštjan Bratušek (MDSSPT), Sanja Kos (MDSSCE) in druga ekipa iz Ljubljane (MDSSLJ.
Sodniki na DP so bili; Marko Jeretina, Miro Černigoj, Henrik PLank, Gašper Tanjšek, Marko Kristanc, Gregor Habjan.
Organizator tekjmovanja je ZŠIS-POK, izvajalec tekmovanja je ŠDSS. Vodja tekmovanja je Gregor Habjan. 

PRIPRAVE 
 
na Okroglem so odlično uspele.  18.,19. in 20. februar 2011) Na Priprave je bilo vabljenih kar 15 tekmovalcev, možnih kandidatov za udeležbo na SP 2013. Hvala vsem tekmovalcev za zavzetost, vnemo in željo po kvalitetnem delu. Kar tako naprej. Hvala tudi vsem MDSSjem in Zavodu, ki omogočajo treninge našim reprezentantom. (Habjan)

PAJULAHTI GAMES 2011
 
 
 
20. 1. 2011 so se na finskem odvijale mednarodne PAJULAHTI IGRE.  Slovenijo smo na teh igrah zastopali golbalisti in showdownisti. Oboji smo se odrezali odlično in sicer so slovenski golbalisti zasedli 2. mesto takoj za Finci in tik pred Litvanci. Pri showdownu pa je v moški konkurenci prvo mesto osvojil Swen van de Wege, drugo mesto Aleksander Sabo in tretje mesto Peter Zidar. Ladislav Humski je bil 10. V ženski konkurenci pa je 1. mesto pripadlo finki Hanni Vilmi, 2. mesto naši Jani Fuhrer, 3. pa je bila Els Hofmeester. Tanja Oranič pa je dosegla 7 mesto.Če želite izvedeti več morate klikniti na tale link; www.pajulahtigames.fi/ . Hvala za vašo pozornost.


ŠOLSKO PRVENSTVO 2010 
 
Šolsko prvenstvo slepih in slabovidnih 2010 v showdownu končno pod streho. Znova šolski prvak Peter Zidar, ki je preko težkih dvobojev prišel do povsem zasluženega drugega zaporednega naslova Šolskega prvaka! Tik za njim se je uvrstila  Tanja Oranič, ki je v polfinalu z odlično igro premagala mladi up Miha Susmana. Tako je bil Miha v borbi z Lejo Mažič za 3. mesto vseeno še toliko zbran, da se je povzpel na stopničke. Leja je bila na koncu nehvaležnem 4. mestu. Za njo se se zvrstili naslednji tekmovalci in tekmovalke: 5. mesto Magda Jankovič, 6. mesto Tina Gostenčnik, 7. mesto Borut Višnikar, 8. mesto Darjan Jermol, 9. mesto Gordana Grujič, 10. mesto Uroš Bibič in 11. mesto Matija Bregar.  Na prvenstvo smo povabili izven konkurence  tudi aktualno svetovno prvakinjo Jano Fuhrer in aktualnega Evropskega prvaka Aleksandra Sabo, ki sta nastopila izven konkurence.  Turnir je ob pomoči sodnikov Borisa Rupnika in Gašperja Tanška koordiniral in vodil Gregor Habjan. Prvenstvo je bilo izpeljano v Zavodu za slepo in slabovidno mladino , ki je tudi organizator tega prvenstva. (fotografije ... kmalu) 
PODELITEV NAGRAD 2010rofesor športne vzgoje
 
FOTO: Invalid - športnik leta 2010
JANA FUHRER JE LASKAVI NASLOV IZBRANE NAJBOLJŠE ŠPORTNICE MED INVALIDI V LETU 2009 OPLEMENITILA IN BILA PONOVNO IZBRANA ZA NAJBOLJŠO ŠPORTNICO MED INVALIDI V LETU 2010. NASLOV SI JE PRIBORILA Z DOBRIMI IGRAMI IN DOBRO PRIPRAVLJENOSTJO NA TURNIRJIH TER KONČNIM DRUGIM MESTOM NA EVROPSKEM PRVENSTVU. TA REZULTAT JE PODKREPILA Z DVEMA ZMAGAMA NA MOČNIH MEDNARODNIH TURNIRJIH, Z DOBRIMI IGRAMI V EKIPNIH TEKMOVANJIH TER NENAZADNJE TUDI S KONČNIM DRUGIM MESTOM NA SKUPNI SVETOVNI RANK LESTVICI. JANA JE ŠPORTNICA PRAVEGA KOVA IN JE SHOWDOWNU PREDANA Z DUŠO IN TELESOM, KAR JO TUDI PONAŠA MED ZVEZDE. Kot trener sem ponosen na njo, kakor tudi na ostale showdownist, ki se skupaj z njo borijo za mizami. Lep zaključek uspešne sezone 2010! (Trener; Gregor Habjan)

Več lahko preberete, s klikom na tole vrstico!


OB KONCU LETA 2010 SO BRONASTO PRIZNANJE ZŠIS-POK DOBILI TUDI NEKATERI IGRALCI SHOWDOWNA: ALEKSANDER SABO ZA OSVOJENO MEDALJO NA EP, JANA FUHRER ZA OSVOJENO MEDALJO NA EP, EKIPA (PETER ZIDAR, ALEKSANDER SABO, ALEKSANDER NOVAK, JANA FUHRER, TANJA ORANIČ) ZA OSVOJENO MEDALJO NA SP. OB KONCU PA JE PRIZNANJE  DOBIL TUDI NJIHOV TRENER GREGOR HABJAN, KI JE TEKMOVALCE PRIPRAVIL NA TEKMOVANJA IN JIM TAKO POMAGAL DO DOBRIH REZULTATOV.

Naslednje priprave reprezentance šele naslednje leto (FEBRUAR 2011)!


Svetovna lestvica igralcev showdowna!  (IBSA showdown ranking list 2010)


SLOVENIJA JE RESNA KANDIDATKA ZA SP 2013!

TOP TWELWE (TURNIR NAJBOLJŠIH 12 NA SVETU) 2010

  

JE ZA SLOVENSKE PREDSTAVNIKE IN PREDSTAVNICE MINIL V OKVIRU PRIČAKOVANJ. IBSA JE NA TEKMOVANJE POVABILA KAR 4 SLOVENSKE REPREZENTANTE OZ. REPREZENTANTKE IN SICER : PETER ZIDAR, ALEKSANDER SABO, TANJA ORANIČ IN SANJA KOS POVABLJENA JE BILA TUDI NAŠA NAJBOLJŠA REPREZENTANTKA JANA FUHRER KI PA SE TEKMOVANJA ŽAL NI MOGLA UDELEŽITI. TURNIR JE BIL NA ŠVEDSKEM V MESTU HANDEN, KJER SO SE DO SEDAJ ŽE ODVIJALA RAZLIČNA TEKMOVANJA. REPREZENTANCO JE VODIL NJIHOV TRENER GREGOR HABJAN. 

HANDEN (15.10-18.10.2010)          rezultati

MOŠKI

1. MESTO : SWEN VAN DE WEGE (HOL)

2. MESTO : PETER ZIDAR (SLO)

3. MESTO : TEEMU RUOHONEN (FIN)

5. MESTO : ALEKSANDER SABO (SLO)

ŽENSKE

1. MESTO : HANNA VILMI (FIN)

2. MESTO : DANIQUE VAN DER KAAIJ (HOL)

3. MESTO : STINE SKOVBOVN (DAN)

6. MESTO : TANJA ORANIČ (SLO)

9. MESTO : SANJA KOS (SLO)


EVROPSKO PRVENSTVO 2010

 

EVROPSKI PRVAK JE POSTAL ALEKSANDER SABO SLOVENIJA.

 

NA ŠVEDSKEM SE JE ZA SLOVENSKO REPREZENTANCO ZAKLJUČILO VEČ KOT ODLIČNO. 

V KONKURENCI MOŠKIH IMAMO EVROPSKEGA PRVAKA: 1. MESTO- ALEKSANDER SABO (SLO),  2. MESTO- TEEMU RUOHONEN (FIN),  3. MESTO- SVEN VAN DE VEGE (HOL), 4. MESTO- PETER ZIDAR (SLO), 13. MESTO- ALEKSANDER NOVAK (SLO)

V KONKURENCI ŽENSK IMAMO EVROPSKO PODPRVAKINJO:1. MESTO- HANNA VILMI (FIN) ,2. MESTO- JANA FUHRER (SLO), 3. MESTO- ELVIRA SJOBLOM (SWE), 4. MESTO- TANJA ORANIČ (SLO)

V KONKURENCI EKIP IMAMO EVROPSKE PODPRVAKE: 1. MESTO- (FINSKA), 2. MESTO- (SLOVENIJA), 3. MESTO- (ŠVEDSKA)

TRENER 2. NAJUSPEŠNEJŠE REPREZENTANCE: GREGOR HABJAN

NEKAJ FOTOGRAFIJ IZ EVROPSKEGA PRVENSTVA

 VEČ O PRVENSTVU LAHKO IZVESTE S KLIKOM NA TOLE VRSTICO

 


4. ODPRT SHOWDOWN TURNIR ŠDSS 2010

   

NA OKROGLEM JE KONČAN. REZULTATI IN SLIKE SI LAHKO OGLEDATE V NASLEDNJIH RUBRIKAH!  (Turnir je bil odlično izpeljan in igralci so nam postregli z zelo kvalitetnimi igrami in do sedaj enim najboljših final v zgodovini showdowna v Sloveniji)  NEKAJ FOTOGRAFIJ


Več o svetovnem showdownu : http://www.showdownsweden.se/


Reprezentančne priprave bodo verjetno konec septembra ali v začetku oktobra _. _. do _._. 2010 na Okroglem pri Kranju.   Plan priprav si lahko ogledate na tejle povezavi! Wink  Hvala lepa! 

PRAGA 2010 

Na močnem turnirju v Pragi smo Slovenci ponovno zablesteli. Igrali smo odlično in celotna reprezentanca se je vrnila domov zadovljna in nasmejana. V ženski konkurenci smo imeli 3. predstavnice in kar dve sta igrali v finalu; Jana Fuhrer 1. mesto, Sanja Kos 2. mesto, Tanja Oranič 7. mesto.  V moški konkurenci pa smo prav tako odnesli zmago in sicer 1. mesto Peter Zidar, odlično 5. mesto Aleksander Novak in 19. mesto Ladislav Humski.  Kot trener sem zelo ponosen na svoje tekmovalce! 

Več o tem si lahko preberete na :

http://www.sport-nevidomych.cz/index.php?page=international_events

   


 

1. KOPER ŠPORT 2010

Na turnirju izbrancev v Kopru smo odigrali nekaj lepih tekem na osrednjem trgu mesta Koper. Na žalost nas je slabo vreme pregnalo nazaj v prostore MDSS Koper, kjer smo turnir dokončali. Organizator Željko Starc je bil ob koncu zelo zadovoljen in je z nagradami sponzorjev nagradil najvišja mesta. Rezultate in fotografije lahko najdete v stranskih rubrikah! 


 

MILANO 2010 

Na močnem turnirju v Italiji "MILANO" smo ponovno dosegli velikanski uspeh v mednarodnih vodah. V močni konkurenci je Jana Furer ugnala vse tekmice in je dosegla 1. mesto, prav tako pa je tudi Peter Zidar opravil z vso konkurenco in zmagal med moškimi. Ekipno (Jana, Sanja, Tanja O. Peter, Ladi in Boštjan) smo se uvrstili na odlično 4. mesto.

 

 

 

 


 

8. DRŽAVNO PRVENSTVO  

DP na Okroglem je potekalo tekoče z veliko izvrstnimi dvoboji tako v ženski kot tudi v moški konkurenci! Ekipno se je borilo za zmago devet ekip in na koncu so slavili Celjani s 1. ekipo.  Državni prvak med moškimi za leto 2010 je Peter Zidar, državna prvakinja 2010 med ženskami pa je ponovno Jana Fuhrer!

   


PODELITEV PRIZNANJ IN NAGRAD 2009
 

JANA FUHRER JE AKTUALNA ŠPORTNICA LETA MED INVALIDI 2009.  TO JE PRVIČ V ZGODOVINI SHOWDOWNA, DA JE KATERIKOLI IGRALEC OZ. IGRALKA DOSEGLA PRAKTIČNO NAJVIŠJO ČAST, KI ŠPORTNIKU PRIPADA V SLOVENIJI! S TEM SVOJIM USPEHOM IN SEVEDA Z USPEHI NA TEKMOVALIŠČIH JANA SHOWDOWN DVIGUJE NA VIŠJI IN KAKOVOSTEN NIVO.

OB KONCU LETA 2009 PA SO SREBRNO PRIZNANJE ZŠIS-POK DOBILI TUDIOSTALI IGRALCI SHOWDOWNA: ALEKSANDER SABO ZA OSVOJENO MEDALJO NA SP, JANA FUHRER ZA OSVOJENO MEDALJO NA SP, EKIPA (PETER ZIDAR, SANDI SABO, SIMON PODOBNIKAR, JANA FUHRER, SANJA KOS) ZA OSVOJENO MEDALJO NA SP IN TUDI NJIHOV TRENER GREGOR HABJAN, KI JE ODGOVOREN ZA DOBRE REZULTATE NJEGOVIH VAROVANCEV.

 

7. DP 2009

DP je bilo tokrat organizirano v Logatcu,kjer je ZŠIS imel svoj vadbeni center. Izvajalec prvenstva je bilo ponovno ŠDSS iz Škofje Loke. Prvenstvo je potekalo tekoče z veliko izvrstnimi dvoboji tako v ženski, v moški  in tudi ekipni konkurenci!  Državni prvak med moškimi za leto 2009 je bil ponovno Aleksander Sabo, drugo mesto je dosegel Peter Zidar in tretje mesto Simon Podobnikar. Državna prvakinja 2008 med ženskami pa je postala Jana Fuhrer, drugo mesto Tanja Oranič in tretje mesto Tanja Jesih Bačnik!
Ekipno pa so se mesta razdelila na 1. MDSSCE1, 2.MDSSLJ, 3. MDSSCE2.

   

 


6. DP 2008

DP je bilo ponovno organizirano s strani ZŠIS  na Okroglem. Izvajalec prvenstva je bilo že drugič zapored ŠDSS iz Škofje Loke. Prvenstvo je potekalo tekoče z veliko izvrstnimi dvoboji tako v ženski kot tudi v moški konkurenci!  Državni prvak med moškimi za leto 2008 je bil ponovno Aleksander Sabo, drugo mesto je dosegel Peter Zidar in tretje mesto Aleksander Novak. Državna prvakinja 2008 med ženskami pa je postala Silva Mlinarič, drugo mesto Sanja Kos in tretje mesto Tanja Oranič! Ekipno pa so se mesta razdelila na 1. MDSSCE, 2.MDSSKR, 3. MDSSPT.

 


1. SDSS OPEN 2007

Športno društvo slepih in slabovidnih je organiziralo 1. odprti ŠDSSjev turnir. Turnir je bil lepo sprejet v okviru vseh medobčinskih društev in tudi s strani igralcev, ki potrebujejo tovrstne močne turnirje doma v Sloveniji!

Turnir se je odvil v moški, ženski in ekipni konkurenci!

 

 

5. DP 2007

DP je bilo prvič organizirano skupaj za ženske in moške ter je potekalo na Okroglem. Prvenstvo je bila odlična izkušnja kako se mora tovrstni dogodek organizirati. Državni prvak med moškimi za leto 2007 je bil ponovno Aleksander Sabo, drugo mesto Branko Čuš in tretje mesto Franci Vaupotič. Državna prvakinja 2007 med ženskami pa je postala Jana Fuhrer, drugo mesto Sanja Kos in tretje mesto je dosegla Tanja Jesih Bačnik! Prvič pa se je tudi organiziralo Državno prvenstvo v ekipni konkurenci. Ekipno pa so se mesta razdelila na 1. MDSSLJ, 2.MDSSNG+MS, 3. MDSSMB.

   4. DP 2006

DP v moški konkurenci je potekalo na MDSS KR. Državni prvak med moškimi za leto 2006 je bil Aleksander Sabo, drugi je bil Boštjan Bratušek in tretji Branko Čuš!!

 

 

Obveščmo vas, da je stran še vedno v izdelavi oz. dopolnjevanju!